Edelstenen kenmerken & spirituele werking


☽ Amethist ☾

Algemeen

Amethist is een prachtige paarse edelsteen met licht paarse en donker paarse variaties. Het is semi-doorzichtig en heeft een glasachtige glans. Deze edelsteen behoort tot de macro-kristallijne kwartsfamilie.

Spirituele werking

Amethist is een meditatieve en kalmerende edelsteen. Het biedt kalmte, balans en vredigheid op zowel emotioneel, spiritueel en fysiek vlak. Het biedt ook weerstand tegen ongeduldigheid en staat bekend als healing steen. Het helpt o.a. met het verwerken van persoonlijke verliezen en rouw.

Chakra: voorhoofdchakra (6e)  & kruinchakra (7e)
Sterrenbeeld: maagd, vissen & waterman


☽ Aquamarijn ☾

Algemeen

Aquamarijn is een semi doorzichtige steen met een glasachtige glans met een hele mooie zachte blauwe tot zachte zeegroene kleur. Deze steensoort behoort tot de beryl-groep. Beryl is een belangrijke groep edelstenen met zeer wisselende eigenschappen. De stenen kunnen groen, blauw, geel, rood en wit van kleur zijn en doorzichtig tot doorschijnend. Onder invloed van fel zonlicht kan deze steensoort verkleuren, het is beter deze edelstenengroep niet in de felle zon te leggen.

Spirituele werking

De schat van zeemeerminnen! Aquamarijn is een talisman voor geluk, onbevreesdheid en bescherming. Het heeft een sterke kalmerende & reinigende werking, zowel voor het lichaam als voor de geest. Deze edelsteen heeft een sterke connectie met het water element. De naam komt van het Latijnse 'Aqua Marinus' wat betekent 'water van de zee'. Aquamarijn maakt oprecht, eerlijk, tolerant, onbezorgd, ontspannen & vrolijk. Eveneens versterkt het spiritueel bewustzijn. Aquamarijn omarmt alle dingen die verbonden zijn met de zee.

Chakra: keel (5de)
Sterrenbeeld: tweelingen, weegschaal, waterman & vissen


☽ Aventurijn ☾

Algemeen

Aventurijn of aventurien is een groen tot rood-bruin gekleurde variëteit van het mineraal kwarts. Meestal komt deze edelsteen in de groene en geslepen variant voor.

Spirituele werking

Aventurijn werkt kalmerend en beschermend. De steen trekt voorspoed en geluk aan en motiveert je om je dromen waar te maken. De steen stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. Het werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. Aventurijn heeft daarnaast een sterke connectie met aarde en zorgt voor het beter begrijpen van de natuur. Het bevordert je algehele gevoel van welzijn.

Chakra: hart (4de)
Sterrenbeeld: stier, tweelingen & maagd


☽ Bergkristal ☾

Algemeen

Bergkristal is wit tot kleurloos. Het is doorzichtig en heeft een glasachtige glans. Deze kwarts behoort tot de macro-kristallijne kwartsfamilie.

Spirituele werking

Bergkristal is een hele pure steen. Het heeft het vermogen om energieën te absorberen, energie vast te houden en energieën te versterken.Vanwege deze eigenschappen wordt het vaak gebruikt in combinatie met andere edelstenen, zodat ze de eigenschappen van die edelsteen versterken. Bergkristal wordt vaak gebruikt om negatieve energieën te verwijderen en positieve energieën te versterken. Het is een krachtige steen. Vanwege de energieke vermogen is het een perfecte healing steen. Voor healing is bergkristal zelfs één van de meest gebruikte stenen. Het is het beste kristal voor energie manipulatie, communicatie & bescherming.

Chakra: allen
Sterrenbeeld: allen


☽ Carneool ☾

Algemeen

Carneool is een Calcedoon soort en licht doorschijnend. Kleuren variëren van oranje tot rood en zijn vergelijkbaar met de mooie kleuren van een zonsondergang.

Spirituele werking

De energie van carneool is sterk, warm en vrolijk. Het is een steen voor ambitie, motivatie & zelfvertrouwen. Een perfecte steen wanneer je je wil focussen op het behalen van je doelen. Het zet aan tot actie, geeft de moed en inspiratie die je nodig hebt, biedt motivatie en beschermt je tegen negatieve gedachten die je gaandeweg tegenkomt (zowel tegen de gedachte van anderen als van jezelf).

Chakra: sacraal (2de)
Sterrenbeeld: kreeft, ram, leeuw, tweelingen & maagd


☽ Granaat ☾

Algemeen

Granaat kan rood, bruin, oranje, groen en zwart van kleur zijn. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans.

Spirituele werking

Granaat zuivert & brengt de chakra’s weer in balans. Het revitaliseert, zuivert en brengt energie in evenwicht. Het brengt sereniteit of passie, afhankelijk van wat passend is. Granaat motiveert liefde en toewijding en verbindt je (opnieuw) met het hier en nu.

Chakra: basis/wortelchakra (1e)
Sterrenbeeld: ram, leeuw & schorpioen

Crystal-Bracelet-Grounding-Protection-Bracelet-Hematite-Onyx-Garnet-SBDesignsCreations

☽ Hematiet ☾

Algemeen

Hematiet is een mineraal dat voornamelijk bestaat uit ferri-oxidekristallen, een van de ijzeroxiden. Het komt naast andere variëteiten voor als het rode bloedsteen en het grijszwarte tot zwarte ijzerglans en ijzerglimmer.

Spirituele werking

Hematiet is een goede edelsteen om je te aarden. Deze edelsteen werkt aardend, beschermend en harmoniserend. Het helpt verwarring op te lossen en motiveert je richting praktisch denken en praktische oplossingen. Deze steen zuivert en stabiliseert je aura en brengt lichaam, geest en zien in balans met elkaar. Het heeft een positieve invloed op denkprocessen, het geheugen en je concentratievermogen. Daarnaast stimuleert hematiet moed, wilskracht en eigenwaarde.

Hematiet-Edelsteen-Werking-Spiritueel-Magie-Kracht-Edelstenenheling-SBDesignsCreations

☽ Howliet ☾

Algemeen

Howliet is wit of crème van kleur en is ondoorzichtig. Over de steen lopen grijze of bruine krabbelende lijntjes. Het is een relatief zeldzame steen die voorkomt in Canada en Californië. Omdat magnesiet erg op howliet lijkt, wordt magnesiet vaak verkocht als howliet. Echter, in edelstenentherapie hebben beide stenen een totaal andere werking.

Spirituele werking

Howliet werkt kalmerend en versterkt positieve eigenschappen. De steen helpt de drager woede en boosheid onder controle te krijgen en om minder kritisch te zijn. Het bevordert ambitie maar ook geduld, versterkt het geheugen en maakt leergierig. Howliet helpt bij astraal reizen, meditatie en bij het contact maken met vorige levens.

Howliet-Spirituele-Betekenis-Werking-SBDesignsCreations

☽ Jade ☾

Algemeen

Jade is een verzamelnaam van verschillende mineralen. De meest bekende Jade steensoorten zijn de stenenfamilies jadeïet en nefriet. De bekendste Jade is groen van kleur, maar jade komt voor in veel meer kleuren. Andere kleuren zijn grijs, zwart, rood, paars, roze, lila, wit geel en bruin.

Spirituele werking

Algemeen is Jade een beschermende steen en trekt Jade geluk, voorspoed, succes en rijkdom aan.

Witte jade in het bijzonder helpt een connectie maken met hogere energieën en de intuïtie. Witte jade beschermt je tegen afleiding en besluiteloosheid en helpt je te richten op wat belangrijk is in je leven.

Jade-Edelsteen-Betekenis-Werking-Spiritueel-SBDesignsCreations

☽ Labradoriet ☾

Algemeen

Labradoriet kan uit veel soorten kleuren bestaan. Van doorzichtig tot grijs, wit & groen met stukken & mooie reflecties van blauw, geel en paars. Het is een mineraalsoort die behoort tot de veldspaten.

Spirituele werking

Labradoriet is een zeer spirituele edelsteen. Het is ook een zeer beschermende steen. Het helpt met verandering & transformatie, verdrijft angst en geeft kracht. Wanneer het wordt gebruikt in sieraden beschermt het de drager van negativiteit uit de omgeving. Het zorgt voor een veiliger gevoel en motiveert je om voorruit te gaan.


☽ Lapiz Lazuli ☾

Algemeen

De kleuren van lapis lazuli variëren: middenblauw, blauwpaars, bleekgroen of rood. Het voornaamste bestanddeel van Lapis Lazuli is lazuriet. Lazuriet is een zwavelhoudend natrium-calcium-aluminium-silicaat mineraal. Verder bevat het veelal ook wat calciet, sodaliet & pyriet.

Spirituele werking

Spiritualiteit staat bij Lapis Lazuli centraal. De steen staat voor spirituele ontwikkeling, communicatie en zijn wie je bent. Het bevordert spirituele kracht, spirituele vaardigheden, astraal reizen, verlichting, wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede. De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren. Het helpt je jezelf zijn en je eigen weg bewandelen. De steen bevordert creativiteit, objectiviteit en helderheid van geest. Het heeft een positief effect op vriendschappelijke en liefdesrelaties. Het stimuleert het uiten van je mening, emoties en andere zaken die je dwars zitten.

Chakra: derde oog (6de) & keel (5de)
Sterrenbeeld: maagd & boogschutter


☽ Maansteen ☾

Algemeen

Maansteen is een variant orthoklaas en komt voor in verschillende kleurgradaties. Het kan zachte tinten hebben van de kleuren grijs, wit, geel, roze, crème, bruin en zelfs zwart. Maanstenen hebben een satijnen glans. Wanneer deze glans duidelijke kleur bevat (met name blauw, maar ook tinten van wit, geel een groen) wordt de steen ook wel regenboog maansteen genoemd. Dit is de meest geliefde variant. Afhankelijk van de lichtinval, reflecteert de steen deze mooie kleuren.

Spirituele werking

Maansteen is de steen van intuïtie, gevoel, hoop & liefde. Zoals de naam al initieert, is de steen sterk verbonden met de maan. Maansteen heeft een reinigende werking en bevordert emotionele stabiliteit. Het beschermt tegen heftige reacties op situaties en stimuleert emotionele evenwicht. Het maakt je meer bewust van het onbewuste, versterkt het gevoel van liefde en stimuleert intuïtie en inlevingsvermogen. Het is een steensoort die echt inspeelt op je gevoel. Daarbij helpt de maansteen ook bij het herinneren van dromen.


☽ Malachiet ☾

Algemeen

Malachiet heeft een glasachtige tot zijdeglans oppervlak en is geelgroen tot zwartgroen. Kenmerkend voor deze steensoort is de groen gestreepte tekening.

Spirituele werking

Malachiet is de steen van transformatie & bescherming. Het bevordert verandering en helpt je je wensen te verwoorden en om te zetten in daden. Het maakt leergierig en nieuwsgierig en werkt goed tegen een tal aan negatieve emoties, waaronder angsten, jaloezie & irritatie. Het helpt bij het loslaten van vastgeroeste en negatieve patronen en helpt ze verbreken. Daarnaast beschermt het tegen negatieve energieën. Eveneens stimuleert het begrip en empathie.

 

Malachiet-Edelsteen-Werking-Betekenis-Spiritueel-Eigenschappen-Kernmerken-SBDesignsCreations

☽ Mosagaat ☾

Algemeen

Mosagaat is een agaatsoort met een bruin-groen-witte tekening. De steen is licht doorschijnend en heeft een matte tot zijdeglans.

Spirituele werking

Mos agaat werkt aardend en stabiliserend. Het brengt je in verbinding met de natuur en brengt rust en evenwicht. Het is een steen die je ware ik naar boven laat komen en motiveert het gevoel dat je er mag zijn zoals je bent. Het laat je zien wie je bent en geeft inzicht in wat voor jou echt belangrijk is in het leven.

 


☽ Onyx ☾

Kracht • Steun • Zelfverwezenlijking

Algemeen

Onyx is een kwarts en bestaat met name uit zwarte en witte chalcedoon. Onyx is meestal ondoorzichtig (met een matte tot zijdeglans) en heeft afwisselende witte, zwarte en heel soms bruine lagen/banden. De populairste onyx is de volledig zwarte onyx.

Spirituele werking

Onyx is een sterk steunende edelsteen. Zowel bij stress, verdriet als moeilijke situaties brengt onyx kracht en steun. Onyx zet aan tot zelfverwezenlijking en motiveert analytisch denken, concentratie, doorzettingsvermogen en een realistische blik. Onyx leert je om standvastig en volhardend te zijn, om je lot in eigen handen te nemen en niet in piekeren te blijven hangen. Oud verdriet mag worden losgelaten en de focus kan worden gelegd naar doelen en dromen die vandaag de dag een rol spelen.


☽ Rozenkwarts ☾

Algemeen

Rozenkwarts is een semi-doorzichtige roze edelsteen met een glasachtige glans. De steen behoort tot de kwartsfamilie.

Spirituele werking

Rozenkwarts wordt ook wel 'de steen van de liefde' genoemd. Rozenkwarts versterkt gevoelens van liefde, geluk, genegenheid en emotioneel welzijn. Het versterkt liefde in relaties, maar ook eigenliefde. Het focust sterk op liefde geven en liefde ontvangen. Deze edelsteen is verbonden met de hart chakra. Rozenkwarts biedt eveneens kalmering bij het verwerken van verdriet en trauma's, het bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. Deze edelsteen fungeert al eeuwen als talisman en iedere vorm van liefde staat bij deze edelsteen centraal.


☽ Seleniet ☾

Algemeen

Seleniet wordt ook wel satijnspaat genoemd, vanwege zijn satijnachtige glans. Officieel gezien is het een gipssoort. Deze steensoort heeft een kattenoogeffect, het reflecteert licht op een spleetvormige manier. Witte seleniet is het meest geliefd, maar de steen komt ook voor in het geel, oranje en rood.

Spirituele werking

Seleniet is een echte engelensteen. Het is een beschermende steen en beschermt een persoon of ruimte tegen invloeden van buitenaf. Seleniet kan bescherming oproepen vanuit het engelenrijk en verdrijft negatieve energie. Seleniet helpt je in verbinding te brengen met je gidsen & hogere ik. Voor een dergelijke connectie kun je seleniet vasthouden of in een ruimte leggen waar je veel bent.

Seleniet-Spirituele-Werking-SBDesignsCreations

☽ Sneeuwvlok Obsidiaan ☾

Algemeen

Sneeuwvlok obsidiaan is zwarte obsidiaan met witte of grijze vlekjes.

Spirituele werking

Sneeuwvlok obsidiaan is een steen van purificatie en helpt geest en lichaam in balans te brengen. De helende energieën van deze steen helpen je bij het vinden van deze balans. Het helpt met verminderen en weghalen van angst, pijn en zorgen maken. Het is een perfecte steen wanneer je je in een chaotische situatie bevindt. Het helpt met het vinden/terugkrijgen van een goed ritme.

Sneeuwvlok-Obsidiaan-Edelsteen-Werking-Betekenig-Spiritueel-Edelstenenmagie-SBDesignsCreations

☽ Tijgeroog ☾

Algemeen

Tijgeroog, officieel genaamd Tijgeroogkwarts is een gesteente waarin het mineraal kwarts is vermengt met veel ijzerverbindingen. Kenmerkend voor de steen is het oogeffect. Door de vezelige structuur ontstaat een lichtreflectie in de vorm van een spleet, die doet denken aan een echt tijgeroog. Verander je de hoek waaronder je naar de steen kijkt, dan verandert ook de satijnachtige glans.
Typerend is ook de afwisseling van lichtere en donkerder strepen, een gevolg van verschil in concentratie van ijzer.

Spirituele werking

Tijgeroog is een beschermende en inzicht gevende steen. Het beschermt tegen negatieve energieën van buitenaf. Hij maakt je zelfbewuster en doelgerichter. Het helpt je met het bereiken van je doelen en motiveert het nemen van beslissingen. Tijgeroog versterkt zelfvertrouwen en maakt minder verlegen. Daarnaast vergroot het je intuïtie en spirituele vermogens. Daadkrachtig, actief, mouwen opstropen en aanpakken maar!

Chakra: zonnevlecht (3de)
Sterrenbeeld: Tweeling & Leeuw

 


☽ Zwarte Maansteen ☾

Algemeen

Zwarte maansteen is een broze steensoort die donkergrijs tot zwart van kleur is. Veelal gemengd met wat beige.

Spirituele werking

Zwarte maansteen is sterk verbonden met de energie van de maan. Naast de algemene eigenschappen van maansteen, is zwarte maansteen nauw verbonden met de nieuwe maan. De nieuwe maan, een leeg canvas, een nieuw begin. Zwarte maansteen helpt bij het creëren van nieuwe ideeën, stimuleert creativiteit en helpt bij het versterken van je intenties geeft een zetje in de rug om iets te doen met je intenties, dromen en doelen. Daarnaast werkt zwarte maansteen aardend en beschermd het bij spiritueel werk.

-> Alle producten met Zwarte Maansteen


☽ Zwarte Toermalijn ☾

Algemeen

Zwarte toermalijn wordt ook wel schörl genoemd.

Spirituele werking

Zwarte toermalijn heeft een sterk aardende en beschermende energie. Het is een echte sjamaan steen. Toermalijn aardt spirituele energie, reinigt en balanceert de chakra's en beschermt het lichaam en de geest. Het beschermt tegen straling en negatieve energie. De aardende kracht verbindt je geest met de energie van moeder aarde. Energie wordt gebalanceerd en negatieve energieën als frustraties en stress worden verminderd en afgevoerd.

Zwarte-Toermalijn-Werking-Spiritueel-Energie-Edelstenen-SBDesignsCreations