Over mij

Hi! Ik ben Susanne Boer, illustrator en ontwerper en werkend onder de naam SB Designs Creations. Ik vertel je graag wat meer over mij, mijn bedrijf en mijn ondernemersverhaal. Want phoe hey, het is een hele reis geweest!

Als klein meisje wist ik al dat er meer was tussen hemel en aarde. Ik zag dingen, voelde dingen aan en heb me altijd al diep verbonden gevoeld met het universum en de natuur. Ik ben een dromer en laat me regelmatig meevoeren in gedachten en dagdromen. Tegelijk behoud ik mijn voeten op de grond en voel ik mij verbonden met het hier en nu. Constant werken aan de balans tussen ‘het zweverige’ en ‘het aardse’ is daarin de key. Spiritualiteit is een werkwoord, geen prestatie die je kunt afvinken.

Mijn hele leven heb ik gevoeld dat ik hier meer mee wilde doen, andere wilde helpen op mijn eigen unieke manier. Die manier heeft zich gevonden in het creatieve werkveld. ’Creatie-energie’ is een woord en drijfveer dat mij op het lijf geschreven is. Met een passie voor illustreren en ontwerpen, ben ik na vele omwegen beland op een pad die voor mij goed voelt. Eigen ontwerp producten, rechtstreeks gecreëerd vanuit mijn hart, voorzien van intentie en diepere betekenissen, speciaal voor jou.

 

Ik wil je in verbinding brengen met je ware ik, de magie in en om je heen versterken en je motiveren & inspireren om meer magie in je leven te ervaren.

Met creativiteit en vanuit hart & ziel  wil ik dus een vleugje magie de wereld inbrengen. Maar, voordat ik dit doel begon uit te dragen, heb ik een hele reis afgelegd. Toen ik mij in 2014 inschreef bij de KvK onder de naam SB Designs had ik het idee (omdat ik dacht dat ik binnen de fantasy/spirituele art geen kans had) me op de grafische en zakelijke markt te richten. Mijn innerlijke vuurtje voor illustratie, fantasy & spiritualiteit bleek uiteindelijk veel te sterk. Het lukte me niet dat volledig los te laten en mijn bedrijf kwam in een spagaat. Enerzijds de zakelijke tak en anderzijds de kant waar mijn hart lag (maar waarbij ik bang was dat ik daar niet van zou kunnen leven).

Die spagaat resulteerde in mei 2016 in een tweede handelsnaam; SB Designs Creations. En toen ontstond er ineens ruimte voor al mijn eigen illustraties een zoektocht naar manieren om die te vertalen naar producten. Ineens zat ik niet meer vast binnen zakelijke kaders, maar ervaarde ik een zee aan vrijheid. het was een stap die ik doodeng vond om te maken, maar wel een stap die nodig was om mijn hart te volgen.

2016, 2017 en een deel van 2018 waren jaren waarin ik echt zoekende was hoe ik de richting van illustratie, fantasy, spiritualiteit & eigen ontwerp producten vorm kon geven. Ik probeerde van alles uit. Sommige dingen waren een goeie match en andere dingen liet ik weer los. Het was niet makkelijk. Ik moest persoonlijke blokkades overwinnen (waaronder opener zijn over spiritualiteit) en tegelijkertijd was mijn illustratieniveau nog niet op het punt waar ik het wilde hebben. De moed is me meermaals in de schoenen gezakt, zeker wanneer ik tegenslagen kreeg te verduren.

Met deze tweede handelsnaam voelde ik ook de vrijheid om mijn eigen webshop te openen. Het begon met een Etsyshop in mei 2016. In het begin met slechts 1 a 2 bestellingen per maand, maar dit groeide in een rap tempo. Ook een eigen webshop, deze webshop welteverstaan, werd ontwikkeld. Na 3 verschillende versies en 2 totale website crashes, kwam deze website in 2018 eindelijk tot leven. SB Designs Creations, mijn eigen stukje op het internet haha!

Vandaag de dag wil ik me vooral richten op in beweging blijven. Natuurlijk wil ik nog steeds groeien met mijn bedrijf, maar dat hoeft niet in een rap tempo. Het belangrijkste vind ik dat alles wat ik doe past bij mijn visie.

"DO THE UNIVERSE A FAVOR, DON'T HIDE YOUR MAGICK."