De Energie van Elementen | Elementenmagie

Aarde, Lucht, Water en Vuur. Ieder element heeft zo z’n eigen kracht en energie. Hier vind je een beknopte toelichting waar ieder element voor staat.


☽ Aarde ☾

We leven op deze wereld, onze aarde. Aarde is van alle elementen het meest massief en ook het meest materialistisch. Op spiritueel niveau zorgt binding met aarde voor stabiliteit & zekerheid. Aarde vormt de basis, is concreet, structureel, betrouwbaar en geeft fundering. De wisselende seizoenen tonen een constante wisselwerking tussen geboorte en dood, waardoor het element aarde ook staat voor vruchtbaarheid. Aarde is het element van het noorden.

Aarde-Element-Thema-Producten-SB Designs Creations

☽ Lucht ☾

We kunnen het niet zien, maar het is het element waar we het minst lang zonder kunnen; lucht. Op spiritueel niveau staat het element lucht voor communicatie & denken. Het richt zich op helder denken, taal en het vervoeren van inspiratie & ideeën. Lucht is het element van het oosten.

Lucht-Element-Thema-Producten-SB Designs Creations

☽ Vuur ☾

Voor onze voorouders was het element vuur bijna net zo belangrijk als water. Het hield ze warm bij koude nachten en roofdieren werden op afstand gehouden. De warmte van vuur brengt energie & staat voor kracht & passie, maar ook voor vernietiging. Vuur vernietigt, maar maakt ook weer plaats voor iets nieuws. Zoals een feniks wordt herboren uit z’n eigen as, zet vuur aan tot transformatie. Het element bemoedigt eveneens wilskracht, passies, creativiteit en je algehele levenskracht. Vuur is het element van het zuiden.

Vuur-Element-Thema-Producten-SB Designs Creations

☽ Water ☾

Water heeft een reinigende & helende werking en wordt op spiritueel vlak gelinkt aan gevoel & emoties. Eveneens wordt het gelinkt aan intuïtie en het onderbewustzijn. Water zuivert, verzacht, geneest & geeft ruimte aan de emoties die we voelen, waarvan ‘liefde’ de krachtigste is. Eveneens is dit het element die het dichtste bij de maan staat. Emoties zijn niet goed of slechts, we voelen wat we voelen. We hebben wel de keuze hoe we er vervolgens mee omgaan. Water is het element van het westen.

Water-Element-Thema-Producten-SB Designs Creations

© SB Designs (Creations) | Op deze teksten berust copyright; don’t steal!