Magische Wezens Bestiarium

Fabeldieren, magische wezens en natuurspirits. In vele mythen, sagen & legendes kom je ze tegen, het ene wezen bekender dan het andere. In dit bestiarium neemt SB Designs Creations je mee in de wereld van deze fascinerende wezens met informatie per krachtwezen, inclusief een eigen visie.


☽ Dwaallicht ☾

Nieuwsgierigheid • Kennis • Voorzichtigheid

Het dwaallichtje komt over heel de wereld en in bijna alle culturen voor in volksverhalen. In Engeland heten ze bijvoorbeeld will-o'-the-wisp of  jack-o'-lantern, in Amerika ghost-lights en in Japan hitodama.

Een dwaallicht is een blauw vlam achtig wezentje die beweeglijk danst door de lucht en te vinden is in moerasachtige gebieden, poelen en kerkhoven. Wat een dwaallicht exact is, verschilt per cultuur en er zijn verschillende theorieën. Veelal hebben ze niet een bijster goed imago en worden ze vooral gezien als wezens die reizigers misleiden en hun dood injagen.

Zo zouden reizigers aangetrokken worden door hun blauwe, lichte vlam-verschijning. In hun nieuwsgierigheid om te kijken wat dit was, kwamen ze vast te zitten in het moeras, waarna ze verdronken. Vandaag de dag weten we dat deze verschijningen worden veroorzaakt in moeras gebieden door de ontvlamming van organische gassen in de grond.

Dwaallichtjes kunnen er dus niks aan doen dat ze zichtbaar zijn op juist deze locaties. Een dwaallichtje impulsief volgen, is dus nooit een goed idee. Maar, dwaallichtjes zijn natuur spirits en kunnen op afstand telepathisch communiceren. En dan kun je er nog weleens tot de ontdekking komen dat deze wezentjes best behulpzaam zijn en veel kennis hebben. Mits je ze behandelt met respect, willen ze die kennis best met je delen.

Als krachtwezen symboliseert een dwaallichtje nieuwsgierigheid, met name nieuwsgierigheid veroorzaakt door onwetendheid en een gebrek aan bepaalde kennis. Wanneer een dwaallichtje zich aan je toont is het verstandig om kennis te vergaren over actuele situaties waarin je je bevindt of mee bezig bent. Impulsiviteit is nu niet je antwoord. Het schiet niet op om je hals over de kop ergens in te storten. Neem je tijd, vergaar kennis via informatiebronnen en maak weloverwogen keuzes. Dwaallichtjes kunnen je helpen met het uitstippelen van deze route en hoe je aan de juiste informatie kunt komen. Echter, zorg wel dat je intenties goed van aard zijn, anders zullen dwaallichtjes geen bondgenoot willen zijn en kunnen ze je op een zijspoor zetten.


☽ Feniks ☾

Opstanding • Transformatie • Vernieuwing

De feniks is een magische vogel die ook wel een vuurvogel wordt genoemd. De magische krachten van een feniks zijn zeer divers. De meest wonderbaarlijke is toch wel dat de feniks niet sterft, maar opgaat in vlammen wanneer hij stervende is. Vervolgens wordt hij herboren uit zijn eigen as. Om deze kracht en eigenschap staat de feniks symbool voor opstanding, transformatie en vernieuwing.

Andere magische krachten van de feniks zijn het doorzien van duistere krachten (en deze kunnen afzwakken), het aan het licht brengen van de waarheid en het genezen van diepe wonden.

Als krachtwezen kan een feniks zich tonen wanneer het tijd is om een hoofdstuk af te sluiten en aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Loslaten van een oud leven, oude patronen of destructief handelen en het nieuwe omarmen. Eveneens kun je je met de feniks verbinden als je veel verandering in je leven ervaart en daar wel wat begeleiding bij kunt gebruiken.

Affirmatie:

  • "Ik omarm verandering, vernieuwing en wedergeboorte in mijn leven. Ik ben moedig, veerkrachtig en verbonden met de natuurlijke cyclus van het leven."

☽ Kitsune ☾

Begeleiders • Boodschappers • Misleiders

Kitsune is het Japanse woord voor ‘vos’. De kitsune is een magisch vosachtig wezen met wisselende krachten. Krachten hangen af van hun leeftijd. Het zijn ware shapeshifters die zich met gemak kunnen voordoen als mooie, jonge vrouw. In vos vorm kunnen ze meer dan 1 t/m 9 staarten hebben, afhankelijk van hun leeftijd. Hoe ouder en wijzer ze worden, hoe meer staarten ze hebben. Jongere kitsunse’s zijn vaak oranje-wit, waar oudere kitsunes volledig wit zijn. Ze zijn intelligent en zeer spiritueel.

Globaal kun je kitsune’s onderverdelen in 2 groepen, de Yako en de Zenko. De Yako zijn misleidend en kwaadaardig en staan bekend om een minder aardige aanpak en nemen o.a. mensen over, wat ook wel ‘kitsunetsuki’ wordt genoemd, letterlijk vertaald ‘bezeten door een vos’. De Zenko kitsune zit anders in elkaar. Doordat kitsune’s zeer spiritueel zijn, kunnen ze communiceren met de spirituele dimensies en de Zenko zijn boodschappers tussen deze wereld en de geestelijke dimensies, waarbij ze veel mensen kunnen helpen met hun levenspad hier op aarde (Deze kitsune’s zie je bij veel shrines staan bij tempels in Japan, meestal met een scroll ‘boodschap’ in hun bek).

Als krachtwezen kan een Kitsune zich tonen om aan te geven dat je waakzaam moet zijn voor boodschappen en signalen op je levenspad. Eveneens kun je je afvragen of je je in een situatie bevind waarin je iets te vertellen hebt. Wil je iets vertellen/duidelijk maken? Het zien van de Kitsune kan een voorbode zijn voor het doen van je verhaal. Als je je met een kitsune verbind, zorg dan wel dat je te maken hebt met een Zenko kitsune en geen Yako.

Kitsune Krachtwezen Banner Begeleiders Boodschappers Misleiders SBDesignsCreations


☽ Mandragora ☾

Bescherming • Divinatie • Liefde

Alruinwortel, of volgens de officiële naam “Mandragora officinarum” is een zeer magische plant die in veel verhalen en mythen voorkomt. Een plant die veel voor geneeskrachtige/magische doeleinden werd gebruikt (als pijnstiller en voor hallucinaties, maar zeer gevaarlijk bij hoge doseringen).

Het is een zeer giftige plant met gerimpelde groene langwerpige bladeren. De wortels van de alruin zijn onregelmatig gevormd en zij die verbeeldingsvermogen hebben, kunnen er mannetjes/wezentjes in zien. Volgens de legendes, wanneer je de wortel uit de grond trekt, schreeuwen ze zo’n verschrikkende schreeuw, dat die je het leven kan kosten als je dat op foutieve wijze doet. Daarentegen beschermen de wortels eveneens hun eigenaar tegen kwade spirits en stimuleren ze liefde en vruchtbaarheid. Om deze reden werden de wortels van Alruin in amuletten en kettingen gedragen.

Een zeer magische plant, maar benader ze met de juiste intenties en op gepaste wijze.


© SB Designs (Creations) | Op deze teksten berust copyright; don't steal!