Garanties

Standaard heb je recht op de geldende wettelijke garantie. Als er afwijkende garantietermijnen zijn, wordt het vermeld bij het product. Binnen de termijn van garantie kun je een product dat gebreken vertoont, terugsturen voor reparatie, voor vervanging voor een gelijkwaardig product of je geld terugkrijgen. Dit naar alle redelijkheid van het gebrek en het product.

Er zijn een aantal belangrijke uitzonderingen. Alles m.b.t. garanties staat op deze pagina vermeld.

Sieraden garantiebeleid

  • 3 maanden algehele garantie (ook op verzilverde en vergulde sieraden/sieradenonderdelen.)
  • 6 maanden garantie op .925 sterling zilveren & gouden sieraden/sieradenonderdelen.

Uitzonderingen

Er zijn een aantal uitzonderingen bij de garantie op sieraden. Deze uitzonderingen geven je niet standaard recht op gratis vervanging of reparatie.

Verkleuring van edelmetaal
Edelmetalen als goud, zilver, koper en brons kunnen verkleuren, oftewel oxideren. Dit komt door blootstelling aan zuurstof, zweet en andere stoffen zoals bijvoorbeeld parfum. Verkleuring van deze metalen kun je voorkomen en/of verhelpen door het regelmatig te poetsen met een speciale poetsdoek voor sieraden.

Slijtage aan verzilverde en vergulde sieraden/sieradenonderdelen
Verzilverde of vergulde sieraden hebben een dun laagje edelmetaal over een ondergrond van niet-edelmetaal. Dit maakt de sieraden goedkoper en betaalbaarder, maar ook minder duurzaam. Het laagje van edelmetaal zal op den duur wegslijten. De snelheid waarmee dit wegslijt hangt af van verschillende factoren, waaronder hoe er met het product wordt omgegaan (niet blootstellen aan chemische/make-up producten, niet in de badkamer leggen of blootstellen aan water, etc.) en de zuurtegraad van iemands huid.

Het ontstaan van krasjes of dof worden van gladde oppervlakten
Sieraden met gladde oppervlakken kunnen dof worden door minuscule krasjes. In het geval van een sieraad dat bestaat uit meerdere onderdelen kunnen die krasjes ontstaan doordat de onderdelen over of tegen elkaar bewegen. Sieraden zijn en blijven accessoires die gedragen worden en hebben nu eenmaal geen eeuwige levensduur.

Breuk van een ketting
De kettingen die worden gebruikt voor de sieraden zijn er in verschillende materialen. Verzilverde kettingen, .925 zilveren kettingen en stainless steel/RVS kettingen. Bij inkoop wordt er erg gelet op de kwaliteit van de ketting. Bij normaal gebruik behoort de ketting niet stuk te gaan. Toch is de ketting niet onverwoestbaar. Ergens achter blijven hangen of een klein kind dat de ketting vastgrijpt, kunnen veroorzaken dat de ketting breekt. Dit geeft geen recht op garantie.

Schade door foutief schoonmaken
Veel van de sieraden in het assortiment zijn delicaat en bestaan uit meer dan één materiaalsoort. Dit zijn ook zachte materialen als zilver. Schade door onjuiste omgang met deze producten, zoals schoonmaken d.m.v. schuren of gemarmerde glasstenen schoonmaken met water, vallen niet onder garantie. Lees de instructies over hoe je het beste kan omgaan met de sieraden en hoe je ze het beste kan onderhouden op deze pagina.

Accessoires garantiebeleid

Deze garantie geldt voor alle producten uit de categorie accessoires. Waaronder de tassen, huisdecoratie & stationary,

Voor deze producten geldt de wettelijke garantie, oftewel een garantie naar deugdelijkheid.

  • Op alle accessoires producten geldt een garantie termijn van 3 maanden.

Uitzonderingen

Er zijn een aantal uitzonderingen bij de garantie op accessoires. Deze uitzonderingen geven je niet standaard recht op gratis vervanging of reparatie.

Verkleuring van kleuren
Of het nu gaat om gedrukt of origineel artwork of producten, verfkleuren of inkt van printers, in de zon en in daglicht kan uiteindelijk alles verkleuren. Ik werk standaard met goede materialen en zonlicht beschermende coatings, maar niks is 100% bestand tegen verkleuring.

Schade door foutieve omgang producten
Het ene product is delicater dan de andere, maar in de regel geldt: laat het product niet vallen. Schade door eigen toedoen, doordat het product bijvoorbeeld is gevallen, geven geen recht op kosteloze garantie. Ook foutieve omgang door bijvoorbeeld schoonmaken op de verkeerde manier, geeft geen recht op garantie. Lees de instructies over hoe je het beste kan omgaan met de verschillende accessoires en hoe je ze het beste kunt onderhouden op deze pagina.


© SB Designs Creations, Susanne Bot-Boer