Edelstenen kenmerken & spirituele werking

Hieronder vind je een overzicht van verschillende edelstenen en hun werkingen. Een kleine disclaimer is hierbij wel op z'n plaats; de werking van edelstenen is niet bewezen en iedereen kan en zal dit op zijn eigen manier ervaren. Edelstenen zijn geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg. Raadpleeg altijd een dokter bij gezondheidsklachten en/of psychische klachten.


☽ Amethist ☾

Intuïtie • Inzicht • Spiritualiteit
Algemeen

Amethist is een prachtige paarse edelsteen met licht paarse en donker paarse variaties. Het is semi-doorzichtig en heeft een glasachtige glans. Deze edelsteen behoort tot de macro-kristallijne kwartsfamilie.

Spirituele werking

Amethist is een meditatieve en kalmerende edelsteen. Het biedt kalmte, balans en vredigheid op zowel emotioneel, spiritueel en fysiek vlak. Het biedt ook weerstand tegen ongeduldigheid en staat bekend als healing steen. Het helpt o.a. met het verwerken van persoonlijke verliezen en rouw.

Amethist-Edelsteen-Producten-SB Designs Creations

☽ Apatiet ☾

Algemeen

Apatiet is een groep mineralen die voorkomt in een grote variëteit aan kleuren. De meest voorkomende kleur van apatiet is blauw, groen en blauwgroen, maar apatiet komt ook voor in geel, roze, wit, bruin en zwart.

Spirituele werking

Blauwe/blauwgroene apatiet is een blije steen. Deze steen motiveert, stimuleert en maakt enthousiast. Het geeft op vrolijke wijze energie om een doel na te jagen en is daardoor o.a. een goede steen voor tijdens projecten. Het bevordert concentratie en helder denken (en zwakt daarmee negatieve en angstgedachtes af). Apatiet maakt sociaal, extravert en vrolijk. Eveneens versterkt het zelfverzekerdheid en maakt apatiet het makkelijker om in contact te komen met je hogere zelf.


☽ Aquamarijn ☾

Algemeen

Aquamarijn is een semi doorzichtige steen met een glasachtige glans met een hele mooie zachte blauwe tot zachte zeegroene kleur. Deze steensoort behoort tot de beryl-groep. Beryl is een belangrijke groep edelstenen met zeer wisselende eigenschappen. De stenen kunnen groen, blauw, geel, rood en wit van kleur zijn en doorzichtig tot doorschijnend. Onder invloed van fel zonlicht kan deze steensoort verkleuren, het is beter deze edelstenengroep niet in de felle zon te leggen.

Spirituele werking

De schat van zeemeerminnen! Aquamarijn is een talisman voor geluk, onbevreesdheid en bescherming. Het heeft een sterke kalmerende & reinigende werking, zowel voor het lichaam als voor de geest. Deze edelsteen heeft een sterke connectie met het water element. De naam komt van het Latijnse 'Aqua Marinus' wat betekent 'water van de zee'. Aquamarijn maakt oprecht, eerlijk, tolerant, onbezorgd, ontspannen & vrolijk. Eveneens versterkt het spiritueel bewustzijn. Aquamarijn omarmt alle dingen die verbonden zijn met de zee.

Chakra: keel (5de)
Sterrenbeeld: tweelingen, weegschaal, waterman & vissen

Aquamarijn-Edelsteen-Producten-SB Designs Creations

☽ Aventurijn ☾

Algemeen

Aventurijn of aventurien is een groen tot rood-bruin gekleurde variëteit van het mineraal kwarts. Meestal komt deze edelsteen in de groene en geslepen variant voor.

Spirituele werking

Aventurijn werkt kalmerend en beschermend. De steen trekt voorspoed en geluk aan en motiveert je om je dromen waar te maken. De steen stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. Het werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. Aventurijn heeft daarnaast een sterke connectie met aarde en zorgt voor het beter begrijpen van de natuur. Het bevordert je algehele gevoel van welzijn.

Chakra: hart (4de)
Sterrenbeeld: stier, tweelingen & maagd

Aventurijn-Edelsteen-Producten-SB Designs Creations

☽ Bergkristal ☾

Algemeen

Bergkristal is wit tot kleurloos. Het is doorzichtig en heeft een glasachtige glans. Deze kwarts behoort tot de macro-kristallijne kwartsfamilie.

Spirituele werking

Bergkristal is een hele pure steen. Het heeft het vermogen om energieën te absorberen, energie vast te houden en energieën te versterken.Vanwege deze eigenschappen wordt het vaak gebruikt in combinatie met andere edelstenen, zodat ze de eigenschappen van die edelsteen versterken. Bergkristal wordt vaak gebruikt om negatieve energieën te verwijderen en positieve energieën te versterken. Het is een krachtige steen. Vanwege de energieke vermogen is het een perfecte healing steen. Voor healing is bergkristal zelfs één van de meest gebruikte stenen. Het is het beste kristal voor energie manipulatie, communicatie & bescherming.

Bergkristal-Edelsteen-Producten-SB Designs Creations

☽ Carneool ☾

Algemeen

Carneool is een Calcedoon soort en licht doorschijnend. Kleuren variëren van oranje tot rood en zijn vergelijkbaar met de mooie kleuren van een zonsondergang.

Spirituele werking

De energie van carneool is sterk, warm en vrolijk. Het is een steen voor ambitie, motivatie & zelfvertrouwen. Een perfecte steen wanneer je je wil focussen op het behalen van je doelen. Het zet aan tot actie, geeft de moed en inspiratie die je nodig hebt, biedt motivatie en beschermt je tegen negatieve gedachten die je gaandeweg tegenkomt (zowel tegen de gedachte van anderen als van jezelf).

Carneool-Edelsteen-Producten-SB Designs Creations

☽ Granaat ☾

Algemeen

Granaat kan rood, bruin, oranje, groen en zwart van kleur zijn. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans.

Spirituele werking

Granaat zuivert & brengt de chakra’s weer in balans. Het revitaliseert, zuivert en brengt energie in evenwicht. Het brengt sereniteit of passie, afhankelijk van wat passend is. Granaat motiveert liefde en toewijding en verbindt je (opnieuw) met het hier en nu.

Chakra: basis/wortelchakra (1e)
Sterrenbeeld: ram, leeuw & schorpioen

Crystal-Bracelet-Grounding-Protection-Bracelet-Hematite-Onyx-Garnet-SBDesignsCreations

☽ Hematiet ☾

Algemeen

Hematiet is een mineraal dat voornamelijk bestaat uit ferri-oxidekristallen, een van de ijzeroxiden. Het komt naast andere variëteiten voor als het rode bloedsteen en het grijszwarte tot zwarte ijzerglans en ijzerglimmer.

Spirituele werking

Hematiet is een goede edelsteen om je te aarden. Deze edelsteen werkt aardend, beschermend en harmoniserend. Het helpt verwarring op te lossen en motiveert je richting praktisch denken en praktische oplossingen. Deze steen zuivert en stabiliseert je aura en brengt lichaam, geest en zien in balans met elkaar. Het heeft een positieve invloed op denkprocessen, het geheugen en je concentratievermogen. Daarnaast stimuleert hematiet moed, wilskracht en eigenwaarde.

Hematiet-Edelsteen-Werking-Spiritueel-Magie-Kracht-Edelstenenheling-SBDesignsCreations

☽ Howliet ☾

Algemeen

Howliet is wit of crème van kleur en is ondoorzichtig. Over de steen lopen grijze of bruine krabbelende lijntjes. Het is een relatief zeldzame steen die voorkomt in Canada en Californië. Omdat magnesiet erg op howliet lijkt, wordt magnesiet vaak verkocht als howliet. Echter, in edelstenentherapie hebben beide stenen een totaal andere werking.

Spirituele werking

Howliet werkt kalmerend en versterkt positieve eigenschappen. De steen helpt de drager woede en boosheid onder controle te krijgen en om minder kritisch te zijn. Het bevordert ambitie maar ook geduld, versterkt het geheugen en maakt leergierig. Howliet helpt bij astraal reizen, meditatie en bij het contact maken met vorige levens.

Howliet-Spirituele-Betekenis-Werking-SBDesignsCreations

☽ Jade ☾

Algemeen

Jade is een verzamelnaam van verschillende mineralen. De meest bekende Jade steensoorten zijn de stenenfamilies jadeïet en nefriet. De bekendste Jade is groen van kleur, maar jade komt voor in veel meer kleuren. Andere kleuren zijn grijs, zwart, rood, paars, roze, lila, wit geel en bruin.

Spirituele werking

Algemeen is Jade een beschermende steen en trekt Jade geluk, voorspoed, succes en rijkdom aan.

Witte jade in het bijzonder helpt een connectie maken met hogere energieën en de intuïtie. Witte jade beschermt je tegen afleiding en besluiteloosheid en helpt je te richten op wat belangrijk is in je leven.

Jade-Edelsteen-Betekenis-Werking-Spiritueel-SBDesignsCreations

☽ Kambaba Jaspis / Eldariet ☾

Algemeen

Kambaba Jaspis is een jaspis-soort die ook wel Eldariet wordt genoemd. Het is een groene steen met zwarte 'ogen'.

Spirituele werking

Jaspis is een sterk aardende & beschermende steen. Het is een steen die zelfvertrouwen en moed geeft en helpt bij het doorbreken van destructief gedrag, patronen & angsten. Het geeft je de motivatie en kracht om 'nee' te zeggen tegen dingen die je niet wilt en laat je staan en uitgaan van je eigen kracht. Kambaba Jaspis heeft daarnaast een diepe helende werking.


☽ Kiwi Jaspis ☾

Algemeen

Kiwi Jaspis, ook wel sesam agaat/jaspis genoemd, is een jaspis soort die licht groen van kleur is met zwarte & licht grijze vlekken/pigmenten. Het is een gesteente die bestaat uit albiet, orthoklaas, een kleimineraal, Kwarts en Muscoviet.

Spirituele werking

De energie van deze edelsteen is beschermend en het verwijdert negatieve energie. Het is een aardende steen die de chakra’s en aura reinigt en in balans brengt. Eveneens is het een edelsteen die sterk verbonden is met de natuur en nature spirits. Het maakt daadkrachtig en zet je met twee benen stevig op de grond.


☽ Labradoriet ☾

Algemeen

Labradoriet kan uit veel soorten kleuren bestaan. Van doorzichtig tot grijs, wit & groen met stukken & mooie reflecties van blauw, geel en paars. Het is een mineraalsoort die behoort tot de veldspaten.

Spirituele werking

Labradoriet is een zeer spirituele edelsteen. Het is ook een zeer beschermende steen. Het helpt met verandering & transformatie, verdrijft angst en geeft kracht. Wanneer het wordt gebruikt in sieraden beschermt het de drager van negativiteit uit de omgeving. Het zorgt voor een veiliger gevoel en motiveert je om voorruit te gaan.

Labradoriet-Edelsteen-Producten-SB Designs Creations

☽ Lapiz Lazuli ☾

Algemeen

De kleuren van lapis lazuli variëren: middenblauw, blauwpaars, bleekgroen of rood. Het voornaamste bestanddeel van Lapis Lazuli is lazuriet. Lazuriet is een zwavelhoudend natrium-calcium-aluminium-silicaat mineraal. Verder bevat het veelal ook wat calciet, sodaliet & pyriet.

Spirituele werking

Spiritualiteit staat bij Lapis Lazuli centraal. De steen staat voor spirituele ontwikkeling, communicatie en zijn wie je bent. Het bevordert spirituele kracht, spirituele vaardigheden, astraal reizen, verlichting, wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede. De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren. Het helpt je jezelf zijn en je eigen weg bewandelen. De steen bevordert creativiteit, objectiviteit en helderheid van geest. Het heeft een positief effect op vriendschappelijke en liefdesrelaties. Het stimuleert het uiten van je mening, emoties en andere zaken die je dwars zitten.

Chakra: derde oog (6de) & keel (5de)
Sterrenbeeld: maagd & boogschutter

Lapis-Lazuli-Edelsteen-Producten-SB Designs Creations

☽ Maansteen ☾

Algemeen

Maansteen is een variant orthoklaas en komt voor in verschillende kleurgradaties. Het kan zachte tinten hebben van de kleuren grijs, wit, geel, roze, crème, bruin en zelfs zwart. Maanstenen hebben een satijnen glans. Wanneer deze glans duidelijke kleur bevat (met name blauw, maar ook tinten van wit, geel een groen) wordt de steen ook wel regenboog maansteen genoemd. Dit is de meest geliefde variant. Afhankelijk van de lichtinval, reflecteert de steen deze mooie kleuren.

Spirituele werking

Maansteen is de steen van intuïtie, gevoel, hoop & liefde. Zoals de naam al initieert, is de steen sterk verbonden met de maan. Maansteen heeft een reinigende werking en bevordert emotionele stabiliteit. Het beschermt tegen heftige reacties op situaties en stimuleert emotionele evenwicht. Het maakt je meer bewust van het onbewuste, versterkt het gevoel van liefde en stimuleert intuïtie en inlevingsvermogen. Het is een steensoort die echt inspeelt op je gevoel. Daarbij helpt de maansteen ook bij het herinneren van dromen.

Maansteen-Edelsteen-Producten-SB Designs Creations

☽ Malachiet ☾

Algemeen

Malachiet heeft een glasachtige tot zijdeglans oppervlak en is geelgroen tot zwartgroen. Kenmerkend voor deze steensoort is de groen gestreepte tekening.

Spirituele werking

Malachiet is de steen van transformatie & bescherming. Het bevordert verandering en helpt je je wensen te verwoorden en om te zetten in daden. Het maakt leergierig en nieuwsgierig en werkt goed tegen een tal aan negatieve emoties, waaronder angsten, jaloezie & irritatie. Het helpt bij het loslaten van vastgeroeste en negatieve patronen en helpt ze verbreken. Daarnaast beschermt het tegen negatieve energieën. Eveneens stimuleert het begrip en empathie.

 

Malachiet-Edelsteen-Werking-Betekenis-Spiritueel-Eigenschappen-Kernmerken-SBDesignsCreations

☽ Mosagaat ☾

Algemeen

Een agaatsoort die zijn kleur (groen/bruin/rood) dankt aan dendrieten. Dendrieten zijn insluitsels die mosagaat van een mosachtige textuur voorziet, maar het zijn geen echte plantjes. De steen is melkachtig en licht doorschijnend. De meeste mosagaat heeft groen/wit als hoofdkleur, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn.

Spirituele Werking

Mosagaat helpt bij aarden (met name bij mensen die veel in hun hoofd zitten/druk in hun hoofd zijn). Eveneens bevordert mosagaat respect en liefde voor de natuur. Door z’n plantaardige tekening versterkt mosagaat binding met moeder aarde. Concentratie en doorzettingsvermogen worden gestimuleerd, met name bij klussen/taken die veel denkwerk vereisen. Mosagaat geeft hoop & vertrouwen en stimuleert innerlijke rust. Het helpt je letterlijk om ‘door de bomen het bos weer te zien’.

Mosagaat-Spirituele-Betekenis-Algemene-Informatie-SB Designs Creations

☽ Rozenkwarts ☾

Algemeen

Rozenkwarts is een semi-doorzichtige roze edelsteen met een glasachtige glans. De steen behoort tot de kwartsfamilie.

Spirituele werking

Rozenkwarts wordt ook wel 'de steen van de liefde' genoemd. Rozenkwarts versterkt gevoelens van liefde, geluk, genegenheid en emotioneel welzijn. Het versterkt liefde in relaties, maar ook eigenliefde. Het focust sterk op liefde geven en liefde ontvangen. Deze edelsteen is verbonden met de hart chakra. Rozenkwarts biedt eveneens kalmering bij het verwerken van verdriet en trauma's, het bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. Deze edelsteen fungeert al eeuwen als talisman en iedere vorm van liefde staat bij deze edelsteen centraal.

-> Alle producten met rozenkwarts

Rozenkwarts-Edelsteen-Producten-SB Designs Creations

☽ Seleniet ☾

Algemeen

Seleniet wordt ook wel satijnspaat genoemd, vanwege zijn satijnachtige glans. Officieel gezien is het een gipssoort. Deze steensoort heeft een kattenoogeffect, het reflecteert licht op een spleetvormige manier. Witte seleniet is het meest geliefd, maar de steen komt ook voor in het geel, oranje en rood.

Spirituele werking

Seleniet is een echte engelensteen. Het is een beschermende steen en beschermt een persoon of ruimte tegen invloeden van buitenaf. Seleniet kan bescherming oproepen vanuit het engelenrijk en verdrijft negatieve energie. Seleniet helpt je in verbinding te brengen met je gidsen & hogere ik. Voor een dergelijke connectie kun je seleniet vasthouden of in een ruimte leggen waar je veel bent.

Seleniet-Spirituele-Werking-SBDesignsCreations

☽ Sneeuwvlok Obsidiaan ☾

Algemeen

Sneeuwvlok obsidiaan is zwarte obsidiaan met witte of grijze vlekjes.

Spirituele werking

Sneeuwvlok obsidiaan is een steen van purificatie en helpt geest en lichaam in balans te brengen. De helende energieën van deze steen helpen je bij het vinden van deze balans. Het helpt met verminderen en weghalen van angst, pijn en zorgen maken. Het is een perfecte steen wanneer je je in een chaotische situatie bevindt. Het helpt met het vinden/terugkrijgen van een goed ritme.

-> Alle producten met Sneeuwvlok Obsidiaan

Sneeuwvlok-Obsidiaan-Edelsteen-Producten-SB Designs Creations

☽ Sodaliet ☾

Algemeen

Sodaliet is een donkerblauwe edelsteen en is verwant aan lapis lazuli. De samenstelling van sodaliet is wisselent, waardoor de kleur ook wel eens groen, rood of roze kan zijn. Maar de mooiste kwaliteit sodaliet is blauw. Veelal heeft sodaliet witte calciet-aders.

Spirituele werking

Sodaliet is een edelsteen die zelfinzicht stimuleert en helpt je trouw te zijn aan jezelf. Eveneens motiveert deze steen zelfvertrouwen. Het is een goede steen tegen angsten en fobieën en helpt toxische en negatieve gedachtenpatronen doorbreken. Het is een steen die blokkades opheft, zowel fysiek als mentaal. Om deze reden is het ook een goede steen om verdiepingen te vinden tijdens meditaties.


☽ Tijgeroog ☾

Algemeen

Tijgeroog, officieel genaamd Tijgeroogkwarts is een gesteente waarin het mineraal kwarts is vermengt met veel ijzerverbindingen. Kenmerkend voor de steen is het oogeffect. Door de vezelige structuur ontstaat een lichtreflectie in de vorm van een spleet, die doet denken aan een echt tijgeroog. Verander je de hoek waaronder je naar de steen kijkt, dan verandert ook de satijnachtige glans.
Typerend is ook de afwisseling van lichtere en donkerder strepen, een gevolg van verschil in concentratie van ijzer.

Spirituele werking

Tijgeroog is een beschermende en inzicht gevende steen. Het beschermt tegen negatieve energieën van buitenaf. Hij maakt je zelfbewuster en doelgerichter. Het helpt je met het bereiken van je doelen en motiveert het nemen van beslissingen. Tijgeroog versterkt zelfvertrouwen en maakt minder verlegen. Daarnaast vergroot het je intuïtie en spirituele vermogens. Daadkrachtig, actief, mouwen opstropen en aanpakken maar!

Chakra: zonnevlecht (3de)
Sterrenbeeld: Tweeling & Leeuw

 

Tijgeroog-Edelsteen-Producten-SB Designs Creations

☽ Zwarte Maansteen ☾

Algemeen

Zwarte maansteen is een broze steensoort die donkergrijs tot zwart van kleur is. Veelal gemengd met wat beige.

Spirituele werking

Zwarte maansteen is sterk verbonden met de energie van de maan. Naast de algemene eigenschappen van maansteen, is zwarte maansteen nauw verbonden met de nieuwe maan. De nieuwe maan, een leeg canvas, een nieuw begin. Zwarte maansteen helpt bij het creëren van nieuwe ideeën, stimuleert creativiteit en helpt bij het versterken van je intenties geeft een zetje in de rug om iets te doen met je intenties, dromen en doelen. Daarnaast werkt zwarte maansteen aardend en beschermd het bij spiritueel werk.

-> Alle producten met Zwarte Maansteen

Maansteen-Edelsteen-Producten-SB Designs Creations

☽ Zwarte Toermalijn ☾

Algemeen

Zwarte toermalijn wordt ook wel schörl genoemd.

Spirituele werking

Zwarte toermalijn heeft een sterk aardende en beschermende energie. Het is een echte sjamaan steen. Toermalijn aardt spirituele energie, reinigt en balanceert de chakra's en beschermt het lichaam en de geest. Het beschermt tegen straling en negatieve energie. De aardende kracht verbindt je geest met de energie van moeder aarde. Energie wordt gebalanceerd en negatieve energieën als frustraties en stress worden verminderd en afgevoerd.

Zwarte-Toermalijn-Werking-Spiritueel-Energie-Edelstenen-SBDesignsCreations