DE WERELD VAN DRAKEN: ELEMENT DRAKEN

Draken zijn magische mythische wezens en zijn een fascinatie voor velen. Ze worden op veel verschillende manieren afgebeeld en neergezet. Ze worden vaak afgebeeld als grote, vuurspugende reptielen met vleugels en scherpe klauwen. In veel culturen worden ze gezien als krachtige symbolen van macht, moed en wijsheid.

Veel westerse legendes beschrijven draken als gevaarlijke monsters die dorpen en steden plunderen en vernietigen. Dappere ridders en strijders moeten vervolgens de draak verslaan en overwinnen. In veel oosterse legendes worden draken juist gezien als heilige wezens die verband houden met de hemel, water en de elementen. Ze worden vaak afgebeeld als vriendelijke en beschermende wezens die mensen helpen en beschermen tegen kwaad. Hoe draken ook worden afgebeeld, te aller tijde zijn het indrukwekkende magische wezens.

Aarde Draken

Aardedraken zijn een type draak dat vaak wordt geassocieerd met de aarde en de natuur. Ze worden vaak afgebeeld als grote, sterke wezens met scherpe klauwen en een robuust lichaam dat hen in staat stelt om door de aarde te graven.

In sommige verhalen zijn ze zo groot en sterk dat ze hele bergen kunnen verplaatsen. Het zijn wezens die veelal worden gezien als bewakers van de natuurlijke balans. Ze worden vaak afgebeeld als wijs en bedachtzaam, en worden gezien als bronnen van kennis en spirituele wijsheid.

Aardedraken hebben vaak een groenbruine kleur en kunnen versierd zijn met schubben en hoorns. Ze hebben een sterke verbinding met de aarde en staan stevig op hun poten.

Bloemen Draakje A5 Hardcover Notebook Journal Fantasy Draken Art-1

Affirmatie: "Ik verbind me met de kracht en stabiliteit van de aarde draak en laat me leiden door hun wijsheid om mijn wortels te versterken en mijn innerlijke kracht te vergroten, zodat ik stevig sta in mijn waarheid en mijn doelen kan verwezenlijken."

Luchtdraak Tas Draak Schoudertas Fantasy Art-1

Luchtdraken

Luchtdraken zijn een type draak dat vaak geassocieerd wordt met de lucht en de wind. Ze worden vaak afgebeeld als grote, majestueuze wezens met vleugels die hen in staat stellen om door de lucht te vliegen.

In veel culturen worden luchtdraken beschouwd als beschermers van de lucht en worden ze geassocieerd met vrijheid, wijsheid en intellectuele verlichting. In sommige legendes worden luchtdraken gezien als brengers van regen en neerslag, terwijl ze in andere verhalen juist verbonden zijn met bliksem en donder.

Luchtdraken hebben vaak slanke, elegante lichamen en kunnen verschillende kleuren hebben, zoals blauw, wit of zilver. Ze worden soms afgebeeld als vriendelijke wezens die mensen helpen en beschermen tegen kwaad, terwijl ze in andere verhalen juist gevaarlijke en onvoorspelbare wezens zijn die mensen kunnen bedreigen.

Het zijn magische wezens die zowel krachtig als kwetsbaar kunnen zijn.

Affirmatie: " Ik omarm vrijheid en neem de ruimte in die ik nodig heb. Vanuit deze vrijheid beweeg ik me voort zoals een luchtdraak die zich beweegt door de lucht. Om zo mijn waarheid, inspiratie en kennis te vinden."

Vuurdraken

Vuurdraken zijn een type draak dat vaak geassocieerd wordt met vuur en hitte. Ze worden vaak afgebeeld als grote, vurige wezens met scherpe klauwen en een gevaarlijke adem die vuur en vlammen uitstoot.

In veel westerse legendes worden vuurdraken gezien als gevaarlijke en destructieve wezens die dorpen en steden vernietigen en hun schatten bewaken. Ze worden vaak verslagen door heldhaftige ridders die hen willen verslaan en de schat willen bemachtigen.

In oosterse culturen hebben vuurdraken echter vaak een positievere betekenis en worden ze geassocieerd met geluk, voorspoed en kracht. Ze worden gezien als machtige beschermers van mensen en worden vereerd tijdens festivals en ceremonies.

Vuurdraken hebben van alle drakensoorten het meeste temperament en worden gelinkt aan kracht, passie & levensenergie. Ze zijn zowel beschermend als destructief en kunnen zowel een veilig als heel angstig gevoel oproepen.

Draak Ketting Vuur Draakje Carneool SB Designs Creations RVS-1

Affirmatie: "Ik laat de passie en kracht van de vuur draak door me heen stromen, zodat ik mijn innerlijke vuur kan aanwakkeren en mijn doelen met vastberadenheid en vasthoudendheid kan nastreven. Ik omarm de transformatieve kracht van vuur en laat het mijn weg verlichten."

Water Draakje Sticker Draken Magie Water Dragon Journal Sticker-3

Waterdraken

Waterdraken zijn een soort draken die vaak geassocieerd worden met water en de oceaan. In veel culturen worden waterdraken beschouwd als de bewakers van de zeeën en oceanen en worden ze vaak geëerd en vereerd als goden of heilige wezens.

Waterdraken hebben vaak een lang lichaam en slanke vinnen die hen helpen om snel door het water te bewegen. Ze hebben soms ook vleugels die hen in staat stellen om door de lucht te vliegen. In sommige legendes worden waterdraken afgebeeld als vuurspuwende wezens, terwijl ze in andere verhalen juist verbonden zijn met regen en neerslag.

Veel oude culturen geloofden dat waterdraken invloed hadden op het weer en de oogst, en sommige gemeenschappen voerden rituelen uit om hen te eren en gunstige omstandigheden af te smeken. In moderne popcultuur worden waterdraken vaak afgebeeld als krachtige en majestueuze wezens die zowel respect als ontzag oproepen.

Affirmatie: "Ik omarm de kracht en wijsheid van de waterdraak en laat me leiden door hun sterke en rustige energie om obstakels te overwinnen en mijn doelen te bereiken."

Spirit Draken

Spirit draken zijn een type draak dat vaak geassocieerd wordt met spiritualiteit en mystiek. Ze worden vaak afgebeeld als etherische, transparante wezens die verbonden zijn met de spirituele wereld en die zich kunnen verplaatsen tussen verschillende dimensies.

In veel culturen worden spirit draken gezien als de belichaming van de geestelijke kracht en worden ze geassocieerd met genezing, transformatie en vernieuwing. Ze worden soms afgebeeld als vriendelijke en beschermende gidsen die mensen helpen bij hun zoektocht naar spirituele verlichting, terwijl ze in andere verhalen juist als gevaarlijk worden beschouwd vanwege hun kracht en potentieel om de geestelijke balans te verstoren.

Spirit draken hebben vaak verschillende kleuren en verschijningsvormen, zoals transparante lichamen, glinsterende schubben en fonkelende ogen. Ze worden soms afgebeeld met vleugels of hoorns, en kunnen verschijnen als grote of kleine wezens, afhankelijk van de context van het verhaal.

In moderne popcultuur worden spirit draken vaak geassocieerd met magie, mystiek en de innerlijke zoektocht van de mens naar spirituele groei en ontwikkeling. Ze blijven fascineren en inspireren mensen over de hele wereld.

Affirmatie: "Ik open mijn hart en geest voor de spirituele kracht van de draken en laat me begeleiden door hun wijsheid en kracht om mijn innerlijke kracht te vinden en mijn hoogste potentieel te bereiken."

Draken producten:

 • Groen Draakje Bloemen Fantasy Schoudertas Dragon Shoulder Bag

  Groen Draakje met Bloemen – Schoudertas Rechthoek Klein

  45.00
  Lees meer
 • Bloemen Draakje Groene draak Herfst Schoudertas

  Groen Draakje met Bloemen – Vierkant Schoudertas Groot

  47.00
  Lees meer
 • Maandraak Schoudertas Slapend Draakje op de Maan Fantasy Tas

  Grote Rechthoek Schoudertas Draakje op de Maan – Maandraak

  51.50
  Lees meer
 • Wolken Draakje Schoudertas Draken Tas Bruine Draak

  Bruin Draakje in de Wolken Vierkant Groot

  47.00
  Lees meer
 • Bruin Draakje Verwisselbare Rugtas Flap

  Losse Rugtas Flap | Bruin Draakje in de Wolken

  23.95
  Lees meer
 • Draakje in de Wolken Fantasy Rugtas Rugzak Bruine Draak copy

  Bruin Draakje in de Wolken Rugtas

  52.50
  Lees meer
 • Slapend Draakje Roze Draken Rugzak Rugtas Fantasy Tas

  Rugtas Slapend Draakje Roze

  52.50
  Lees meer
 • Slapend Draakje Draken Rugzak Rugtas Fantasy Tas

  Rugtas Slapend Draakje Oranje

  52.50
  Lees meer

FANTASY & WITCHY ARTIST

Susanne Boer

Creaties & producten geïnspireerd door fantasy, natuur & alles wat magisch is. Dit is mijn persoonlijke blog als fantasy & witchy artist. Ik laat hier mijn werk zien, maar ook een kijkje achter de schermen met processen, experimenten en inspiratiebronnen. Eveneens neem ik je mee in onderwerpen die mij interesseren en/of inspireren, veelal met een vleugje spiritualiteit. Een blog met veelzijdige artikelen, maar die allemaal betrekking hebben op mij als persoon.

Susanne Bot Boer Fantasy Witchy Artist SB Designs Creations


Nieuw in de shop:

 • Groen Draakje Bloemen Fantasy Schoudertas Dragon Shoulder Bag

  Groen Draakje met Bloemen – Schoudertas Rechthoek Klein

  45.00
  Lees meer
 • Libelle Krachtdier Schoudertas Spirit of the Dragonfly Spirituele Tas

  Libelle Krachtdier – Schoudertas Vierkant Groot

  47.00
  Lees meer
 • Magie van de Vos Schoudertas Groot Messenger Bag Dieren Animals Art

  Magie van de Vos Schoudertas Rechthoek Groot

  51.50
  Lees meer
 • Magie van de Poolvos Schoudertas Groot Messenger Bag Dieren Animals Art

  Magie van de Poolvos Schoudertas Rechthoek Groot

  51.50
  Lees meer
 • Rog Ketting Krachtdier met Aventurijn Edelsteen Spiriruele Sieraden-1

  Rog Krachtdier Ketting met Aquamarijn Edelsteen Kralen

  32.50
  Lees meer
 • Heks Ketting Pentakels en Aventurijn Edelsteen Natuur Sieraden Stainless Steel-1

  Heks Ketting Pentakels met Aventurijn Edelsteen Kralen

  31.00
  Lees meer
 • Bloem Lente Ketting Floral met Aveturijn Edelsteen Groene Sieraden-1

  Lente Bloem Ketting Groen met Aventurijn Kraal

  28.50
  Lees meer
 • Levensboom Keltische Ketting Bruin met Tijgeroog Edelsteen Kralen-2

  Keltische Levensboom Ketting met Tijgeroog Edelsteen

  49.50
  Lees meer

Geplaatst in Creatief, Spiritueel en getagd met , , .