Creatieve Spirituele Ondernemer; van 2023 naar 2024

2023… Ieder jaar schrijf ik wel een blog over het afgelopen jaar. Ik hou van openheid en ieder jaar kent ups en downs. Als zelfstandig ondernemer zijn privékwesties net zo goed van invloed op mijn bedrijf als zakelijke kwesties, omdat alles met elkaar verbonden is. De ups en downs van 2023 waren extremen. En ik merk dat ik meer dan vorige jaren moeite heb om het in woorden te bevatten (liever luisteren dan lezen? Ik heb ook een podcast aflevering opgenomen over mijn inzichten van 2023 en plannen voor 2024).

Het is een extreem bewogen jaar geweest op privégebied en daarmee ook op zakelijk gebied behoorlijk pittig geweest. Zo ongeveer alles wat mijn dagelijkse leven was, is veranderd en zo’n 180 graden gedraaid. Van relatie, tot vriendschappen, tot samenwerkingen, tot woonplaats. Het begin van het jaar en het einde van het jaar liggen mijlenver uit elkaar. 2023 is in alle opzichte pittg geweest, maar ook bevrijdend. En dit gaat geen blogartikel zijn die zich negatief uit over anderen noch negatief over mezelf. We zijn allemaal mens, maken allemaal fouten en hebben allemaal onze persoonlijke struggles. En dat is oké!

Als bepaalde aspecten in het leven niet meer lekker lopen, dan is het omarmen van verandering het enige wat je kunt doen. Het is oké om los te laten en je grenzen aan te geven. Of dat nu leidt naar verandering binnen de huidige situatie of naar een totale verandering, die deuren naar compleet nieuwe wegen opent.

2023 is een jaar van verdriet, teleurstellingen & pijn. Maar ook een jaar van persoonlijke groei, zelfvertrouwen, vrijheid & liefde in de breedste zin van het woord. 2023 was een jaar van extreme tegenpolen.

De eerste helft van 2023

Het eerste half jaar van 2023 was een soort overlevingsstatus. Als je me u vraagt hoe ik die maanden precies ben doorgekomen, kan ik het je niet vertellen. Overlevingsstand aan en gaan. Ik heb in die maanden nog 3 evenementen gedraaid, Facts, Fantasy Fest & Heroes Dutch Comic Con. Als ik terugkijk naar de foto’s dan schrik ik wel een beetje. De stand is rommeliger dan normaal (al zal een ander dat wellicht minder goed zien), ikzelf ben vrij bleek en afwezig, het was overduidelijk niet mijn beste periode. Maar ondanks alles, is mijn bedrijf wel doorgegaan. Heb ik evenementen gedraaid, heb ik projecten afgerond en is mijn shop opengebleven.

Dingen waar ik echt trots op ben:

 • 3 evenementen gedraaid ondanks lage energie en heftige periode privé.
 • Lancering van het Jaarfeesten Werkboek. Voor het eerst echt de verdieping ingedoken hoe je een eigen boek moet uitgeven met alles erop en eraan en alles daarvoor geregeld en aangevraagd, zodat we deze samenwerking konden lanceren met ISBN nummer en al. En dat het boek een succes is, is daarbij ook erg fijn!
 • Deze heftige periode overleefd. Dit klinkt misschien dramatisch, maar wanneer je momenten hebt dat je echt denkt ‘ik weet niet hoe nu verder…’, dan voelt het echt wel als een overwinning dat ik deze periode ben doorgekomen.
Fantasy Fest 2023 SB Designs Creations
Sieraden Maken SB Designs Creations Edelsteen Kralen
magische Illustraties SB Designs Creations

De tweede helft van 2023

De tweede helft van het jaar is langzaam weer wat stabiliteit teruggekeerd. Nog steeds een heftige periode met behoorlijk wat dalen en teleurstellingen, maar ik stond nu wel weer wat meer met beide voeten op de grond.

Dingen waar ik echt trots op ben:

 • Eigen auto gekocht! Nog nooit had ik een eigen auto op mijn naam gehad. In zekere zin was het ook minder nodig dan vandaag de dag, maar het gevoel van ‘die is van mij’ geeft een gevoel van vrijheid.
 • De kalender voor 2024 gelanceerd. Het was weer enorm veel werk, maar er is weer een onwijs mooie gezinsplanner/weekplanner gelanceerd.
 • Podcasten weer opgepakt. Ik heb weer ruimte om te delen over onderwerpen die mij interesseren en waarover ik iets kan vertellen en delen.
 • Jaarwiel Affirmatiekaarten uitgebracht. Dit was echt een project dat door omstandigheden steeds vooruit werd geschoven en ik ben trots dat die toch nog dit jaar gelanceerd kon worden.
 • Houten jaarwielen en altaarborden gelanceerd. Iets wat ik al een hele tijd wilde maken en uitbrengen, maar nu eindelijk de energie voor had.
 • Nog 4 evenementen gedraaid, Facts Fall, Dutch Comic Con, Heksia & het Magische Verhalenfestival.
 • Een businesscoach in de arm genomen en veel meer ruimte geven aan zakelijke en strategische ontwikkelingen van mijn bedrijf.
Heksia 2023 SB Designs Creations Witch Artist
Comic Con Juni SB Designs Creations

2024

En toen was het alweer 2024. Een jaar dat beter begint dan vorig jaar en waarbij ik weer meer met mijn voeten op de grond sta. Ik weet wat ik wil & wat ik niet wil en schuif mijn eigen verlangens en behoeften niet langer aan de kant. 2024 belooft eveneens een jaar te worden met veel veranderingen, maar wel met veranderingen waar ik naar uitkijk.

Zakelijk gezien heb ik een algehele jaarplanning gemaakt en daar wil ik al wel iets over delen.

Geheim Project

Her en der heb ik al kleine hints laten vallen van een nieuw project waaraan ik werk. Sommige van jullie hebben het zelfs al geraden. Na het succes van het Jaarfeesten Werkboek (wat een samenwerking was die nu is afgesloten) kriebelde het volgende onderwerp. Het is een onderwerp waar ik zelf veel binding mee heb en ik zal het gaan uitbrengen in de vorm van een werkboek. Er komt dus een nieuw werkboek aan! Dit keer volledig van mijn hand.

Het doel van dit werkboek is om je te begeleiden en handvaten te geven om meer verbinding te ervaren met het thema waarover ik ga schrijven. Het werkboek zal niet alleen informatief zijn, maar zal je echt uitnodigen om aan de slag te gaan en eigen ervaringen op te gaan doen. To be continued...

geheim Project Plannen voor 2024

Kalender 2025

Ik heb heel erg zitten twijfelen wat ik met de kalender zou gaan doen. Ik heb nog een paar kalenders voor dit jaar (grijp de laatste kans) en daarna zijn ze echt uitverkocht. Het lastige met dit product vind ik dat het een tijdsgebonden product is, wat risico met zich meebrengt. Als het jaar voorbij is, kan ik de producten niet meer verkopen.

Maar… ik krijg zoveel leuke feedback op onze laatste kalender en ook op de poll of jullie voor 2025 een kalender zouden willen, werd heel positief gereageerd. Daarom kan ik bijdeze aankondigen; voor 2025 komt er weer een kalender! Dit keer zullen de teksten (naast de vormgeving & illustraties) ook van mijn hand komen. Daarnaast heb ik begrepen dat Argante (die voorheen de tekst aanleverde) bezig is met het ontwikkelen van een agenda, zo is er voor ieder wat wils! Dus er komt weer een mooie Heksenkalender aan!

Kalender 2025 Heksenkalender Nieuwe Plannen

De Rauhnachen/ De Rooknachten

3 jaar lang heb ik me intensief beziggehouden met de rauhnachen/rooknachten. Van de vormgeving & illustratie, tot de verkoop van het boek en verdieping in het onderwerp. Van gesprekken waarin ik uitleg over deze nachten gaf tot begeleiding voor mensen met vragen (of die vastliepen in het proces). In deze 3 jaar hebben de Rauhnachten een speciaal plekje in mijn hart gekregen. In het samenwerkingsproject sta ik als illustrator van het boek, maar wanneer je zelf een project (in samenwerking) opzet, wordt het als een eigen kindje. De sales/verkoop, de vragen, de begeleiding van de nachten, inmiddels heb ik er een eigen binding mee gecreëerd.

Toen de samenwerking stopte, heb ik de Rauhnachten even losgelaten. Ik heb ruimte gegeven aan mijn eigen innerlijke stem om te voelen wat ik met dit project wilde. De 3 jaar dat de samenwerking liep, hebben meer dan 600 mensen met ons boek de Rauhnachten doorlopen en dat was zo magisch! De voldoening die dit project geeft, en het gemis van het project dit/afgelopen jaar, heeft me doen beseffen dat ik de Rauhnachten niet wil loslaten. Dat is ook waarom er dit jaar een versie en uitgave volledig van mijn hand zal komen. De 3 jaar ervaring, van eigen ervaring tot ervaringen die anderen hebben gedeeld, worden verwerkt in een versie waarvan ik denk dat mensen er veel aan gaan hebben. Een versie met mijn kijk op de Rauhnachten, die handvaten en beschrijvingen geven waarvan ik denk 'hier hebben mensen echt iets aan'. Ik kijk er echt naar uit om dit jaar dit thema weer een plek te geven binnen mijn bedrijf.

Rooknachten 2024 Rauhnachten 12 heilige nachten Yule Nights

Nieuwe illustraties

Het maken van nieuwe illustraties is een doorlopend proces. De krachtdieren blijf ik uitbreiden en ook dit jaar wil ik weer tal aan magische illustraties realiseren. Dit hangt ook een beetje af van de inspiratie die me toekomt.

Nieuwe Illustraties Schtes

Ik ben benieuwd wat dit jaar gaat brengen.

Magische Groet,


FANTASY & WITCHY ARTIST

Susanne Boer

Creaties & producten geïnspireerd door fantasy, natuur & alles wat magisch is. Dit is mijn persoonlijke blog als fantasy & witchy artist. Ik laat hier mijn werk zien, maar ook een kijkje achter de schermen met processen, experimenten en inspiratiebronnen. Eveneens neem ik je mee in onderwerpen die mij interesseren en/of inspireren, veelal met een vleugje spiritualiteit. Een blog met veelzijdige artikelen, maar die allemaal betrekking hebben op mij als persoon.

Susanne Bot Boer Fantasy Witchy Artist SB Designs Creations


Nieuw in de shop:

 • Groen Draakje Bloemen Fantasy Schoudertas Dragon Shoulder Bag

  Groen Draakje met Bloemen – Schoudertas Rechthoek Klein

  45.00
  Lees meer
 • Libelle Krachtdier Schoudertas Spirit of the Dragonfly Spirituele Tas

  Libelle Krachtdier – Schoudertas Vierkant Groot

  47.00
  Lees meer
 • Magie van de Vos Schoudertas Groot Messenger Bag Dieren Animals Art

  Magie van de Vos Schoudertas Rechthoek Groot

  51.50
  Lees meer
 • Magie van de Poolvos Schoudertas Groot Messenger Bag Dieren Animals Art

  Magie van de Poolvos Schoudertas Rechthoek Groot

  51.50
  Lees meer
 • Rog Ketting Krachtdier met Aventurijn Edelsteen Spiriruele Sieraden-1

  Rog Krachtdier Ketting met Aquamarijn Edelsteen Kralen

  32.50
  Lees meer
 • Heks Ketting Pentakels en Aventurijn Edelsteen Natuur Sieraden Stainless Steel-1

  Heks Ketting Pentakels met Aventurijn Edelsteen Kralen

  31.00
  Lees meer
 • Bloem Lente Ketting Floral met Aveturijn Edelsteen Groene Sieraden-1

  Lente Bloem Ketting Groen met Aventurijn Kraal

  28.50
  Lees meer
 • Levensboom Keltische Ketting Bruin met Tijgeroog Edelsteen Kralen-2

  Keltische Levensboom Ketting met Tijgeroog Edelsteen

  49.50
  Lees meer

Geplaatst in Zakelijk.