Zijn alle producten handgemaakt?

Zijn alle Sieraden handgemaakt SB Designs Creations Fantasy Artist
Marmerstenen-Handgemaakte-Elementen-SB Designs Creations
Handgemaakte-Producten-Fantasy-Witchy-SBDesignsCreatons

Nee, niet alle producten zijn handgemaakt. Door de jaren heen heb ik gemerkt dat de term 'handgemaakt' voor iedereen weer een verschillende betekenis heeft. De één vindt dat je een product pas handgemaakt mag noemen, wanneer je met basis grondstoffen een product vervaardigd. Een ander noemt iets handgemaakt, wanneer je in ieder geval iets aan het product hebt toegevoegd.

Dat laatste is wel iets wat ik als uitgangspunt gebruik. Het overgrote deel van mijn producten moet elementen hebben die ik zelf aan het ontwerp of design heb toegevoegd. Of dit nu in de vorm van een eigen illustratie is, eigen gemaakte onderdelen of het combineren van verschillende ingekochte onderdelen tot een nieuw totaalproduct. Ik moet er in ieder geval iets mee hebben gedaan, veranderd, samengesteld of toegevoegd. Als ik dat niet zou doen, is het in mijn ogen niet meer 'mijn product', maar slechts in- en doorverkoop. En dat is nou net niet wat ik wil voor SB Designs Creations.

En zijn wel een paar uitzonderingen op deze regel, bijvoorbeeld losse edelstenen die ik beschikbaar stel voor verkoop. Dat zijn geen producten waar ik zelf invloed heb in het design of de vormgeving van het product, maar die ik in het assortiment opneem vanuit persoonlijke interesses.

Tot slot kan ik het ook nog hebben over bepaalde geïllustreerde producten. De illustraties zijn allemaal mijn eigen ontwerp, dus ik voeg zeker iets aan het product toe. Vanaf de eerste potloodschets, tot het laatste puntje is het mijn eigen werk, maar ik maak wel gebruik van partners om die illustraties vervolgens te drukken op bijvoorbeeld shirts & tassen. Het shirt is in die definitie niet handgemaakt door mij, maar het is wel degelijk een eigen & uniek ontwerp. Originaliteit & uniekheid zijn wel twee belangrijke drijfveren voor mijn bedrijf & productassortiment. Handgemaakt is een term die ik, vanwege de verschillende opvattingen, liever niet gebruik. Ik heb het liever over eigen ontwerp producten, waarbij ik het aan klanten zelf overlaat in welke mate zij iets als handgemaakt classificeren.

Mocht er een specifiek product zijn, waarbij je je afvraagt wat mijn aandeel is in het desbetreffende product, stel je vraag gerust. Ik ben daar altijd open over. En als je hier nu toch bent, kijk gerust rond bij mijn eigen ontwerp sieraden. tassen, huisdeco, stationery & kleding

Illustraties-Eigen-Tekeningen-Fantasy-Artist-SB Designs Creations
Klei-Handgemaakte-Elementen-SB Designs Creations
Zijn-alle-Producten-Handgemaakt-SB Designs Creations