Kleurcombinaties & kleurpaletten

Al het werk dat ik maak heeft één ding gemeen; kleuren spelen een belangrijke rol (oké, zwart-wit schetsen en inktillustraties uitgesloten). Of ik nu werk aan een illustratie of aan analoge texturen voor sieraden, kleurcombinaties staan centraal. Ook bij mijn laatste project met drakeneieren had ik te maken met kleurkeuzes.

Als persoon heb ik een voorkeur voor bepaalde kleuren. Mijn lievelingskleur is blauw en zeker in vrij werk, neig ik snel naar blauwtinten. Rood spreekt mij ook aan en zie je als tweede kleur het meeste terugkomen in mijn werk. En dat terwijl je zo verschrikkelijk veel kanten op kunt met kleur; paars, groen, bruin, oranje, noem het maar op.

Soms kan het lastig zijn om out-of-the-blue een kleurencombinatie samen te stellen. Wanneer ik dat uit mijn hoofd doe, kom ik meestal bij dezelfde kleurtinten uit. Wat voor mij heel goed werkt is om te werken met kleurpaletten. Via verschillende websites kun je eindeloos veel voorbeeldpaletten vinden, maar ik vind het leuker om ze zelf te maken. Ik neem Google Afbeeldingen voor mijn neus en typ het eerste woord in wat in mij opkomt. Vervolgens blader ik de afbeeldingen door, totdat ik een afbeelding vind die mij qua kleur en sfeer aanspreekt. Daar vis ik een aantal kleuren uit en voilà, ik heb mijn kleurpalet.

Het leuke aan deze methode vind ik dat ik soms bij palletten en combinaties uitkom, die ik uit mijn hoofd niet zou bedenken. Het kunnen kleuren zijn waar ik normaal niet of niet veel mee werk en het biedt goede suggesties om eens andere kleurencombinaties uit te proberen.

Hieronder een samengestelde kleurpaletten:


FANTASY & WITCHY ARTIST

Susanne Bot-Boer

Creaties & producten geïnspireerd door fantasy, natuur & alles wat magisch is. Dit is mijn persoonlijke blog als fantasy & witchy artist. Ik laat hier mijn werk zien, maar ook een kijkje achter de schermen met processen, experimenten en inspiratiebronnen. Eveneens neem ik je mee in onderwerpen die mij interesseren en/of inspireren, veelal met een vleugje spiritualiteit. Een blog met veelzijdige artikelen, maar die allemaal betrekking hebben op mij als persoon.

Susanne Bot Boer Fantasy Witchy Artist SB Designs Creations
Geplaatst in Inspiratie.