10 redenen om vandaag nog te beginnen met journalen

Journalen is een activiteit en proces waarbij je regelmatig bijhoudt wat je voelt, denkt, ervaart en observeert. Dit kan in de vorm van een klassiek dagboek, maar ook op specifieke onderwerpen en thema’s. Bijvoorbeeld een magisch dagboek met al je spirituele ervaringen, een droomjournal waarin je al je dromen opschrijft, een dankbaarheidsjournal, een creatief journal en noem maar op.

Voor ieder thema kun je wel een journal bijhouden. Het belangrijkste is dat je een onderwerp en manier van journalen kiest die past bij jou. Journalen is een tool om jezelf te uiten en te reflecteren op wat er in je leven gebeurt.

Ik ben iemand die verschillende soorten journals bijhoudt en bijgehouden heeft. Van journals voor spirituele gebeurtenissen tot klassieke dagboeken, reisjournals, dankbaarheid journals en journals voor mijn ondernemersreis. Zelf merk ik dat dit me goed doet en dat ik er veel aan heb.

Bijdeze 10 redenen waarom ik zeg 'ga journalen' :

1. Het helpt bij het ordenen van gedachten:

Schrijven kan je helpen om je gedachten te organiseren en te begrijpen wat er in je hoofd gebeurt. Dit kan je helpen om helderder te denken en betere beslissingen te nemen. Door je gedachten op te schrijven verplaats je ze vanuit je hoofd naar papier. Je krijgt daardoor meestal meer ruimte in je hoofd.

2. Het helpt bij het beheersen van emoties:

Het opschrijven van je emoties kan je helpen om ze beter te begrijpen en te beheersen. Dit kan je helpen om stress te verminderen en je mentale gezondheid te verbeteren.

 

10 redenen om vandaag nog te beginnen met journalen-6
10 redenen om vandaag nog te beginnen met journalen-7

3. Het helpt bij het vastleggen van herinneringen:

Het bijhouden van een journal kan je helpen om belangrijke gebeurtenissen en herinneringen vast te leggen. Dit kan je helpen om terug te kijken op je leven en te zien hoe je bent gegroeid en veranderd.

4. Het helpt bij het stellen en bereiken van doelen:

Journalen kan je helpen om je doelen en dromen te verhelderen en een plan te maken om ze te bereiken. Dit kan je helpen om gemotiveerd te blijven en succesvol te zijn.

 

5. Het kan creativiteit en zelfexpressie stimuleren:

Journalen kan een creatieve uitlaatklep zijn en je helpen om jezelf op nieuwe manieren uit te drukken. Dit kan je helpen om nieuwe inzichten te krijgen en je geest te stimuleren.

6. Het kan helpen bij het verbeteren van de schrijfvaardigheid:

Door regelmatig te journalen, kun je je schrijfvaardigheden verbeteren en leren hoe je je gedachten effectief kunt communiceren.

10 redenen om vandaag nog te beginnen met journalen-1

7. Het kan je helpen om beter te slapen:

Het bijhouden van een journal kan je helpen om je gedachten op papier te zetten en je geest te kalmeren voor het slapengaan. Dit kan leiden tot een betere nachtrust en meer ontspanning. De invloed van een goede nachtrust wordt nog te vaak onderschat.

8. Het kan leiden tot meer zelfbewustzijn:

Door te journalen, kun je meer inzicht krijgen in jezelf, je gevoelens en je gedachten. Dit kan je helpen om jezelf beter te begrijpen en meer zelfbewust te worden.

 

9. Het kan een bron van inspiratie zijn:

Journalen kan je helpen om ideeën te ontwikkelen en je creativiteit te stimuleren. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten en inspiratie voor andere aspecten van je leven. Je zou de eerste niet zijn die tijdens het journalen tot een super goed idee komt wat je verder wil gaan onderzoeken en uitwerken.

10. Het kan een manier zijn om tijd voor jezelf te nemen:

Het bijhouden van een journal kan een rustgevende en ontspannende activiteit zijn die je tijd geeft te reflecteren en te verbinden met je innerlijke zelf. De meeste van ons hebben een druk leven en tijd maken voor jezelf is dan best een uitdaging. Door te journalen met je ‘verplicht’ om echt even tijd te maken voor jezelf.

10 redenen om vandaag nog te beginnen met journalen-5

FANTASY & WITCHY ARTIST

Susanne Boer

Creaties & producten geïnspireerd door fantasy, natuur & alles wat magisch is. Dit is mijn persoonlijke blog als fantasy & witchy artist. Ik laat hier mijn werk zien, maar ook een kijkje achter de schermen met processen, experimenten en inspiratiebronnen. Eveneens neem ik je mee in onderwerpen die mij interesseren en/of inspireren, veelal met een vleugje spiritualiteit. Een blog met veelzijdige artikelen, maar die allemaal betrekking hebben op mij als persoon.

Susanne Bot Boer Fantasy Witchy Artist SB Designs Creations


Nieuw in de shop:

 • Groen Draakje Bloemen Fantasy Schoudertas Dragon Shoulder Bag

  Groen Draakje met Bloemen – Schoudertas Rechthoek Klein

  45.00
  Lees meer
 • Libelle Krachtdier Schoudertas Spirit of the Dragonfly Spirituele Tas

  Libelle Krachtdier – Schoudertas Vierkant Groot

  47.00
  Lees meer
 • Magie van de Vos Schoudertas Groot Messenger Bag Dieren Animals Art

  Magie van de Vos Schoudertas Rechthoek Groot

  51.50
  Lees meer
 • Magie van de Poolvos Schoudertas Groot Messenger Bag Dieren Animals Art

  Magie van de Poolvos Schoudertas Rechthoek Groot

  51.50
  Lees meer
 • Rog Ketting Krachtdier met Aventurijn Edelsteen Spiriruele Sieraden-1

  Rog Krachtdier Ketting met Aquamarijn Edelsteen Kralen

  32.50
  Lees meer
 • Heks Ketting Pentakels en Aventurijn Edelsteen Natuur Sieraden Stainless Steel-1

  Heks Ketting Pentakels met Aventurijn Edelsteen Kralen

  31.00
  Lees meer
 • Bloem Lente Ketting Floral met Aveturijn Edelsteen Groene Sieraden-1

  Lente Bloem Ketting Groen met Aventurijn Kraal

  28.50
  Lees meer
 • Levensboom Keltische Ketting Bruin met Tijgeroog Edelsteen Kralen-2

  Keltische Levensboom Ketting met Tijgeroog Edelsteen

  49.50
  Lees meer

Geplaatst in Inspiratie en getagd met , , , .