Werkwijze

Deze werkwijze is van toepassing op de geboortekaartjes collectie van SB Designs (Creations). Heb je interesse in één van de kaartjes of ben je benieuwd naar de werkwijze? Hieronder staat de werkwijze vermeld.

Jullie zijn in verwachting, wat leuk! Van harte gefeliciteerd. Bij zo’n mooie en bijzondere gebeurtenis, hoort ook een mooi en bijzonder kaartje. Wanneer jullie keuze is gevallen op een van de geboortekaartjes uit de collectie van SB Designs Creations, kan dat kaartje worden besteld. Het plaatsen van de bestelling is nog geheel vrijblijvend. Naar aanleiding van de bestelling, ontvangen jullie een besteloverzicht, inclusief een prijsopgaaf..

Het bestellen van een geboortekaartje kan via het bestelformulier. Alle gegevens die al bekend zijn, kunnen alvast worden ingevuld. Te denken aan jullie gegevens, de keuze voor het kaartje, aantal kaartjes, etc. Mocht het geslacht van jullie kindje nog niet bekend zijn, dan kunnen jullie een kaartje voor zowel een jongen als een meisje opgeven. Beide kaartjes worden dan digitaal opgemaakt.

Willen jullie illustratieve aanpassingen laten doen of een volledig geboortekaartje op maat laten maken? Neem dan contact op per e-mail of telefoon, zodat we jullie wensen kunnen doornemen. Aan de hand van jullie wensen zal een offerte worden gemaakt.

Naar aanleiding van jullie bestelling, verwerk ik de gegevens (voor zover bekend) in het door jullie gekozen kaartje, deze verwerk ik als voorbeeldkaartje ter beeldvorming. (Er is later nog de mogelijkheid tot wijzigingen bij de correctierondes.) Het voorbeeldkaartje ontvangen jullie per e-mail als .PDF document*, tezamen met het besteloverzicht. In het besteloverzicht staat ook gelijk de totaalprijs vermeld. Na jullie akkoord op het besteloverzicht en de totaalprijs, is jullie bestelling definitief. (Vanaf dit moment kan de bestelling niet meer kosteloos worden geannuleerd).

Het voorbeeld bevat een watermerk en is een lagere resolutie dan de printversie. Het watermerk zal niet worden mee gedrukt bij de uiteindelijke versie, daarnaast is de uiteindelijke versie een scherpe afdruk van de illustratie.

* Een .PDF document kun je openen met Adobe Acrobat Reader. Deze software is gratis te downloaden.

Wanneer jullie akkoord zijn met de prijsopgaaf, kunnen jullie nog wijzigingen doorvoeren in de tekst van het kaartje. Jullie kunnen 3 tekstuele correctierondes doorvoeren, zonder dat hier extra kosten aan zijn gebonden. Daarna worden er per ronde extra kosten berekend. (Eventuele wijzigingen in het illustratie-ontwerp zijn al vooraf besproken en in de offerte meegenomen).

Wanneer het kaartje helemaal naar jullie zin is, ontvangen jullie de uiteindelijke digitale proef per e-mail. Controleer deze digitale proef goed (ook op typ- en spellingsfouten). Na jullie goedkeuring, wordt de ontwerpfase afgesloten en worden de bestanden voor een proefdruk naar de drukker gestuurd.

Let op, wanneer jullie akkoord gaan met deze digitale proef, is de ontwerpfase afgerond. Enige aanvullingen die nog worden doorgevoerd zijn de gegevens m.b.t. de geboorte van jullie baby. Willen jullie later alsnog wijzigingen doorvoeren in het ontwerp en andere gedeelten van de tekst? Dan zijn hier kosten aan verbonden).

Wanneer de digitale proef akkoord is en jullie betaling binnen is, ontvangen jullie vanuit de drukker (SB Designs Creations werkt met een vaste drukkerij) een papieren proefdruk. Hierop worden alle gegevens vermeld die tot nu toe bekend zijn. Zo kunnen jullie het uiteindelijke kaartje alvast een keer in handen houden. Dit is hoe het kaartje eruit komt te zien, met uitzondering van de nu nog ontbrekende geboortegegevens.

Wanneer jullie kindje is geboren, kunnen jullie de laatste gegevens (datum, tijd, gewicht, lengte) doorgeven. Dit kan telefonisch of per e-mail. Deze gegevens worden verwerkt in het kaartje, waarna jullie digitaal de laatste definitieve proefdruk ontvangen. Controleer goed of alle gegevens correct zijn vermeld! Na jullie (schriftelijke) akkoord op deze definitieve proef, krijgt de drukker de opdracht tot het printen van jullie geboortekaartjes.

De geboortekaartjes worden gedrukt door de drukkerij waar SB Designs Creations al jaren mee samenwerkt en worden rechtstreeks geleverd aan het adres dat jullie hebben opgegeven. Wanneer jullie voor 12:00 de gegevens hebben doorgegeven, hebben jullie de kaartjes de volgende werkdag al in huis. Na 12:00, hebben jullie de kaartjes binnen 2 werkdagen in huis.*

Indicatie leveringstijden:
Op werkdagen voor 12:00 bestelt, volgende werkdag in huis.
Op werkdagen na 12:00 bestelt, binnen 2 werkdagen in huis.

* Het drukken van de kaartjes blijft mensenwerk, evenals de verzending via de post. De geschatte levertijden zijn een goede indicatie van de verwachte levertijd en worden altijd nagestreefd, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Overmacht is overmacht.

Het annuleren van een bestelling kan altijd, maar is niet altijd kosteloos. Zolang jullie nog niet akkoord zijn gegaan met het besteloverzicht/de offerte, kunnen jullie kosteloos de bestelling annuleren. Bij annulering van een standaard kaartje uit de collectie, nadat jullie akkoord zijn gegaan met de offerte, wordt € 35,- in rekening gebracht. Dit geldt tot het moment waarop de kaartjes zijn gedrukt.

Hebben jullie akkoord gegeven na aanleiding van de digitale eindproef met alle gegevens erop en eraan? Dan is de opdracht tot het drukwerk gegeven en kan de bestelling niet meer worden geannuleerd. Alle gemaakte kosten (waaronder de drukkosten) worden dan in rekening gebracht. Raadpleeg de Algemene Voorwaarden voor uitgebreide informatie.

Annuleringen bij illustratieve wijzigingen in het ontwerp of een volledig kaartje op maat, zijn de annuleringskosten afhankelijk van het aantal uur dat reeds aan het ontwerp is besteed.

Deze werkwijze benoemt een aantal belangrijke rechten en plichten, maar niet alle. Raadpleeg de Algemene Voorwaarden voor een overzicht van alle rechten en plichten. De voorwaarden omtrent de geboortekaartjes zijn in de Algemene Voorwaarden opgenomen in een addendum; 16 Geboortekaartjes Collectie. Bij iedere bestelbevestiging en/of offerte voor de geboortekaartjes, wordt dit addendum meegezonden.