March Meet the Maker – 2021

March Meet The Maker, een initiatief van Joanne Hawker. Leer de gezichten achter de creatieve bedrijven kennen. Het is ieder jaar in maart en ik heb wel vaker meegedaan.

Het leek me leuk om dit jaar ook weer een poging te wagen, omdat ik best veel te vertellen heb over mij en mijn creatieve bedrijf. Ik heb niet alle dagen en prompts meegedaan, maar wel met de meeste.

Een creatief bedrijf is hard werken. Niet alleen voor het maken en realiseren van producten, maar ook alle onderliggende en administratieve taken de erbij komen kijken.

Merk introductie

Welkom in mijn wereld van verbeelding. Volg het pad naar een plek waar iedereen welkom is en waar niets onmogelijk is. SB Design Creations is een uniek bedrijf met eigen ontwerp producten. Alle producten zijn gecreëerd om een vleugje fantasie en magie in je leven te brengen.

Degenen die niet in magie geloven, zullen het nooit vinden. Maar degenen die ervoor open durven te staan, hoeven alleen hun hart te volgen. Voel je welkom in mijn wereld en omarm je verbeelding.

Stijl

Wanneer je een kijkje neemt in mijn shop, komt er zeker een stijl naar voren. Zowel in mijn geïllustreerde producten als in andere product ontwerpen. Mijn bedrijf/merk sluit qua stijl aan op de sfeer die ik wil uitstralen. Dat zie je in allerlei zaken terug, van mijn logo tot de manier waarop ik mijn producten fotografeer.

Wanneer je een blik werpt op de producten die ik maak, zie je een aantal aspecten die veel terugkomen. Zo heb ik een voorliefde voor analoge texturen en met name de textuur van marmeren (en gemarmerd papier). Ik gebruik die texturen zowel in illustraties als in sieraden en andere producten. Dit valt snel terug te zien in mijn shop en op de tijdlijnen van mijn social media kanalen. In plaats van hier nog meer foto’s te tonen van mijn stijl producten, heb ik gekozen voor een messy foto van experimenten en ontwikkelingen. De quote ‘good things take time’ is daarbij heel toepasselijk.

Dit is slechts een klein aandeel van wat ervoor nodig was om mijn eigen stijl te ontwikkelen. Ik heb schetsboeken vol met schetsen en dozen vol met product experimenten. Het heeft een hoop tijd en moeite gekost om te komen waar ik vandaag de dan ben. Daarnaast ben ik er zeker van dat ik nog lang niet bij een eindstation ben. Een stijl ontwikkelt altijd door. Ieder jaar leer je weer nieuwe dingen. Ieder jaar groei je en ontwikkel je je verder.

Overtuigingen en waarden

Ik heb meerdere overtuigingen, maar voor deze March Meet The Maker kies ik er 1 uit. Ik geloof dat we onze dromen hebben met een reden. Ik geloof dat we kunnen behalen wat ons hart echt verlangt, zolang we bereid zijn ervoor te werken en zolang we ons niet laten tegenhouden door angst. Groeien voelt oncomfortabel en om onze diepste dromen te behalen, moeten we bereid zijn naar het grotere plaatje te kijken en ons innerlijke vuur vinden en laten branden.

Ik vond het zo eng om mijn eigen bedrijf te starten. Echter, het verlangen was groter dan mijn angst. Het voelde heel oncomfortabel in het begin, zelfs eng. En dat kan het nog steeds zijn zo nu en dan. Echter, als ik het over kon doen, zou ik het zo weer doen. Het kan best lastig zijn, maar ik hou van mijn eigen bedrijf, het is mijn passie, mijn droom!

Op je bureau

Ik hou van mijn studio. Het is licht en een echte urban jungle met veel planten. Dit is één zijde van mijn bureau. Ik heb een groot hoek bureau met genoeg werkruimte om producten voor bestellingen te maken en eveneens om nieuwe producten te ontwikkelen. Dit is ‘my happy place’ en ik spendeer hier veel tijd. Ik heb hier eveneens veel edelstenen en art van artiesten die ik tof vind. Dit is mijn magische plek waar creativiteit wordt omarmd en waar ik me echt thuis voel.

Nieuwste product

Ik heb onlangs dit notitieboek toegevoegd in verschillende kleuren aan mijn webshop en Etsy shop. Het is een illustratie die ik van origine had gemaakt voor Inktober, maar ik heb hem gedigitaliseerd en omgevormd zodat deze bruikbaar is voor producten.

Work in progress

Ik ben niet zo goed in het delen van foto’s van projecten waar ik nog mee bezig ben, maar hier gaan we. Dit is een sneak peak van ruwe schetsen van een project dat ik gestart ben eind 2019. Het is een project dat langzaam vordert, maar ergens zal ik het afronden! Het is een project met verschillende kaarten met thema’s als de fasen van de maan, de elementen en andere spirituele onderwerpen. Samen zullen ze een geheel vormen en daarmee een uniek product✨.

Leercurve

Wanneer je kijkt naar het hebben van een eigen bedrijf, zijn er veel verschillende leercurves. De moeilijkste voor mij persoonlijk was het bepalen en hanteren van prijzen en organisatie/administratie. Dat is overigens nog steeds een aandachtspunt. Voor vandaag wil ik mijn aandacht richten op mijn illustratie/art ontwikkeling.

Terug in 2015 ontwierp ik een water draakje karakter. Door de jaren heen is die best veranderd en ik heb 2 versies naast elkaar gezet. Links de allereerste keer dat ik dit karakter in full color uitwerkte en rechts de laatste keer dat ik die karakter je heb getekend. Een verschil van 5 jaar.

Ik heb nog steeds veel te leren als het aankomt op illustratie, maar het is tof om te zien hoever ik al ben gekomen ten opzichte met waar ik vroeger stond ?

Detail

Hier is een detail van mijn werk. De laatste tijd werk ik graag met de kleur groen.

In gebruik

Mijn art is een recreatie van alles wat ronddwaalt in mijn verbeelding. Het is een reflectie van mijn interpretatie van spirituele paden, de energie van de natuur en fantasie werelden. Ik probeer altijd nieuwe paden te vinden om mijn art om te zetten in producten. Het is mijn missie om een vleugje magie de wereld in te brengen.

Focus en prioriteiten

Binnen de muren van mijn bedrijf zijn er veel activiteiten en projecten die mijn aandacht vereisen. Mijn grootste focus voor dit jaar is het vinden en houden van balans. Niet alleen de balans tussen werk en privé/ vrije tijd, maar ook tussen verschillende activiteiten en projecten onderling.

Het is zo makkelijk om me helemaal verloren te voelen tussen alle projecten en taken die ik nog wil en moet uitvoeren. Het voelt altijd alsof ik te weinig tijd heb.

Maar ik denk dat ‘te weinig tijd hebben’ een verkeerde definitie is. Wanneer dat het geval is, denk ik dat je onrealistische eisen stelt aan jezelf. Wanneer je niet genoeg tijd hebt, heb je dus een planning gemaakt die niet realistisch is. Daarmee vraag je veel te veel van jezelf. Alles wat je doet, kost tijd. Ik merk dat ik veel gelukkiger ben nu ik me wat meer richt op haalbare planningen.

Ik heb verschillende projecten en activiteiten en een daarvan is het ontwerpen van persoonlijke kaarten voor speciale gelegenheden. Het is zo tof om mensen blij te maken met een persoonlijke kaart. Deze kaart is ontworpen voor een koppel die ging verhuizen. Het mocht een combinatie worden tussen Vikingstyle en Heksig. Het was een leuke opdracht om aan te werken :).

Uit het archief

Een kleine selectie van oude designs en experimenten. Met het oog op het maken van sieraden is er een hoop verandert door de jaren heen.

Voor een lange tijd gebruikte ik verzilverde kettinkjes en onderdelen. Vandaag de dag gaat mijn voorkeur uit naar rvs sieraad onderdelen. Wat ongewijzigd is gebleven is mijn liefde voor analoge texturen. De marmer techniek is nog steeds een techniek die ik met liefde in mijn sieraadontwerpen gebruik.

Gaandeweg heb ik veel verschillende technieken gestrest waarmee je sieraden kunt maken. Op die manier kom je erachter wat je leuk vind en wat niet. Zo vind ik ‘wire wrapping’ er super leuk uitzien, maar het is geen techniek voor mij. Daarentegen vind ik het maken van kleine details met polymeer klei, wel weer erg leuk. Het is een kwestie van uitproberen.

Proces

Wanneer ik een idee heb voor een nieuwe illustratie of een nieuw product, begin ik altijd met wat simpele schetsen. Dit is mijn manier om te zien of een idee potentie heeft of niet. Wanneer ik tevreden ben over het globale idee, begin ik met schetsen en het uitwerken van de uiteindelijke illustratie. Deze schets is voor een nieuw geboortekaartjes ontwerp.

Kleuren

Ik hou van kleuren! ???. Ik heb zelf een voorkeur voor de kleuren blauw en groen en ik hou van semi-donkere kleuren die een mysterieuze en spirituele sfeer uitstralen. Voor mijn illustraties experimenteer ik graag met kleuren.

Om ervoor te zorgen dat ik niet altijd met dezelfde kleuren werk, maak ik gebruik van verschillende kleurpalleten (daar is Pinterest trouwens super fijn voor, zoveel kleurcombo’s en inspiratie!)

Voor een nieuwe illustratie heb ik besloten om met vintage zachte kleuren te werken. Heel anders dan waar ik normaal mee werk, maar daarom zo leuk om eens uit te proberen. Moet zeggen dat ik ook blij ben met het resultaat (illustraties komen binnenkort ?).

Silver Linings

Vandaag de dag leven we in een gekke en vreemde wereld. Ik mis evenementen zo erg. Ik mis de leuke dingen, de mensen, de gezelligheid en de samenhorigheid. En hoewel alles momenteel anders is, mag ik nog steeds niet klagen. Ik hou van mijn werk, ik heb mijn eigen studio en ik kan redelijk mijn gang gaan. Ook al heb ik echt wel een daling in mijn inkomen gemerkt, het is nog steeds te overzien. I feel lucky.

Ik hou van quotes, spreuken en fancy woorden. Je kunt ze overal in mijn studio vinden. ‘Meraki’ is een van mijn favo woorden en het beschrijft goed waar SB Designs Creations voor staat. Ik wil een vleugje magie de wereld inbrengen en die magie komt vanuit mijn hart & ziel.

Verpakkingen

Ik deel regelmatig foto’s van ingepakte bestellingen. Ik verpak alles zelf en het is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Ik verpak alles zorgvuldig met liefde en een beetje magie. ✨

Startpunt

Ik heb altijd het verlangen gevoeld om te creëren. Mijn verbeelding is groot en ik dwaal dagelijks rond in dagdroom werelden. Voor mij was het geen vraag of ik mijn passies zou volgen, maar in welke vorm. Als hobby? Of als een bedrijf/werk? Het werd het laatste.

Ieder begin is moeilijk, zeker met een creatief bedrijf. Ik wilde creëren, maar wat precies? Welke producten en/of diensten wilde ik aanbieden? Wat voor projecten wilde ik oppakken?

Het was best moeilijk om mijn weg te vinden binnen het creatieve werkveld. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk bij mijn hart en passies te blijven en op basis daarvan heb ik mijn bedrijf invulling gegeven. Ik ben nog steeds dankbaar hoe dat is gelopen.

Favoriet

Momenteel ben ik erg blij met mijn journal/notitieboeken collectie. Ik heb niet echt een favoriet.

Wat ik wel heb is een sneak peak van een van de nieuwe kleuren en een nieuw formaat (A4). Binnenkort beschikbaar in de shop ?.

Voortuit kijkend

Trust the moon, she shows the way.
She takes your hand,
And brings you to a brand new day✨

Momenteel kijk ik niet te ver vooruit. Ik heb mijn lopende opdrachten en projecten en daar werk ik met veel plezier aan. Verder probeer ik met name flexibel te zijn en denken. Ik heb geen idee wanneer evenementen weer kunnen doorgaan en ik weer ergens kan staan met een kraam. We gaan het allemaal wel zien. Tot die tijd richt ik me op online verkopen en werk in opdracht. Ideeën genoeg, dus vervelen zal ik me echt niet.

Geplaatst in Creatief, Inspiratie, Zakelijk en getagd met .