Experimenteren met analoge materialen voor texturen

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blogbericht heb geplaatst. Momenteel ben ik nog steeds veel aan het experimenteren met analoge materialen en digitale technieken. Met alcoholinkt begin ik aardig mijn weg te vinden. Ik heb inmiddels een hele stapel aan texturen en ik verwerk het regelmatig in illustraties (bijvoorbeeld bij de BoekieBoekie StArt Award opdracht). Persoonlijk vind ik het een erg leuke techniek. Het is en blijft onvoorspelbaar en de ene keer pakt het beter uit dan de andere, maar de resultaten zijn over het algemeen erg gaaf. Je kan ook allerlei verschillende technieken toepassen bij alcoholinkt. Blazen, onderdompelen in water, met een spons eroverheen, water sprankelen, en nog veel meer.

Alcoholinkt-Blog-SBDesigns-SusanneBoer-2015-experiment

Een andere techniek waar ik steeds enthousiaster over wordt is aquarelverf. Ik heb een beginnersdoosje aquarelverf gekocht om het eens uit te proberen. Alcohol inkt is leuk, maar je hebt altijd de lucht van alcohol en terpetine rondhangen en daar heb ik niet altijd evenveel zin in. Daarnaast kan ik ook niet te lang met alcohol inkt werken, omdat de lucht je vrij gauw duizelig maakt (zeker in combinatie met een techniek waarbij je moet blazen).

Een alternatief om daar geen last van te hebben is werken met verf op waterbasis; aquarelverf. Het is een compleet ander materiaal en ik had niet verwacht dat je met deze verf zo snel en makkelijk mooie texturen en kleurcombinaties kunt maken. Het is erg gaaf om mee te werken. Klein tijdje terug heb ik ook wat potjes ecoline aangeschaft en daar ben ik nu volop mee aan het experimenteren. Je hebt overigens wel echt aquarelpapier nodig, omdat het op dat papier het mooiste uitloopt.

Aquarelverf-Watercolors-Blog-SBDesigns-SusanneBoer-2015-experiment

Het is ook erg leuk om met ecoline in combinatie met gekleurde alcohol te werken.  Ook voor die techniek geldt; de resultaten zijn van tevoren niet te bepalen, maar de uitkomst is erg gaaf. Verder is werken met lijm, zeezout en keukenzout ook erg leuk. Er zitten echt veel te weinig uren in een dag, ik kom altijd tijd tekort!

Binnenkort zal ik een blogpost maken over het huidige project waarmee ik bezig ben. Het is een project wat al langer loopt, maar aangezien het een eigen project is, is dat niet erg.

Wordt vervolgd…


FANTASY & WITCHY ARTIST

Susanne Boer

Creaties & producten geïnspireerd door fantasy, natuur & alles wat magisch is. Dit is mijn persoonlijke blog als fantasy & witchy artist. Ik laat hier mijn werk zien, maar ook een kijkje achter de schermen met processen, experimenten en inspiratiebronnen. Eveneens neem ik je mee in onderwerpen die mij interesseren en/of inspireren, veelal met een vleugje spiritualiteit. Een blog met veelzijdige artikelen, maar die allemaal betrekking hebben op mij als persoon.

Susanne Bot Boer Fantasy Witchy Artist SB Designs Creations


Nieuw in de shop:

 • Groen Draakje Bloemen Fantasy Schoudertas Dragon Shoulder Bag

  Groen Draakje met Bloemen – Schoudertas Rechthoek Klein

  45.00
  Lees meer
 • Libelle Krachtdier Schoudertas Spirit of the Dragonfly Spirituele Tas

  Libelle Krachtdier – Schoudertas Vierkant Groot

  47.00
  Lees meer
 • Magie van de Vos Schoudertas Groot Messenger Bag Dieren Animals Art

  Magie van de Vos Schoudertas Rechthoek Groot

  51.50
  Lees meer
 • Magie van de Poolvos Schoudertas Groot Messenger Bag Dieren Animals Art

  Magie van de Poolvos Schoudertas Rechthoek Groot

  51.50
  Lees meer
 • Rog Ketting Krachtdier met Aventurijn Edelsteen Spiriruele Sieraden-1

  Rog Krachtdier Ketting met Aquamarijn Edelsteen Kralen

  32.50
  Lees meer
 • Heks Ketting Pentakels en Aventurijn Edelsteen Natuur Sieraden Stainless Steel-1

  Heks Ketting Pentakels met Aventurijn Edelsteen Kralen

  31.00
  Lees meer
 • Bloem Lente Ketting Floral met Aveturijn Edelsteen Groene Sieraden-1

  Lente Bloem Ketting Groen met Aventurijn Kraal

  28.50
  Lees meer
 • Levensboom Keltische Ketting Bruin met Tijgeroog Edelsteen Kralen-2

  Keltische Levensboom Ketting met Tijgeroog Edelsteen

  49.50
  Lees meer

Geplaatst in Creatief.