Experimenteren met analoge materialen voor texturen

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blogbericht heb geplaatst. Momenteel ben ik nog steeds veel aan het experimenteren met analoge materialen en digitale technieken. Met alcoholinkt begin ik aardig mijn weg te vinden. Ik heb inmiddels een hele stapel aan texturen en ik verwerk het regelmatig in illustraties (bijvoorbeeld bij de BoekieBoekie StArt Award opdracht). Persoonlijk vind ik het een erg leuke techniek. Het is en blijft onvoorspelbaar en de ene keer pakt het beter uit dan de andere, maar de resultaten zijn over het algemeen erg gaaf. Je kan ook allerlei verschillende technieken toepassen bij alcoholinkt. Blazen, onderdompelen in water, met een spons eroverheen, water sprankelen, en nog veel meer.

Alcoholinkt-Blog-SBDesigns-SusanneBoer-2015-experiment

Een andere techniek waar ik steeds enthousiaster over wordt is aquarelverf. Ik heb een beginnersdoosje aquarelverf gekocht om het eens uit te proberen. Alcohol inkt is leuk, maar je hebt altijd de lucht van alcohol en terpetine rondhangen en daar heb ik niet altijd evenveel zin in. Daarnaast kan ik ook niet te lang met alcohol inkt werken, omdat de lucht je vrij gauw duizelig maakt (zeker in combinatie met een techniek waarbij je moet blazen).

Een alternatief om daar geen last van te hebben is werken met verf op waterbasis; aquarelverf. Het is een compleet ander materiaal en ik had niet verwacht dat je met deze verf zo snel en makkelijk mooie texturen en kleurcombinaties kunt maken. Het is erg gaaf om mee te werken. Klein tijdje terug heb ik ook wat potjes ecoline aangeschaft en daar ben ik nu volop mee aan het experimenteren. Je hebt overigens wel echt aquarelpapier nodig, omdat het op dat papier het mooiste uitloopt.

Aquarelverf-Watercolors-Blog-SBDesigns-SusanneBoer-2015-experiment

Het is ook erg leuk om met ecoline in combinatie met gekleurde alcohol te werken.  Ook voor die techniek geldt; de resultaten zijn van tevoren niet te bepalen, maar de uitkomst is erg gaaf. Verder is werken met lijm, zeezout en keukenzout ook erg leuk. Er zitten echt veel te weinig uren in een dag, ik kom altijd tijd tekort!

Binnenkort zal ik een blogpost maken over het huidige project waarmee ik bezig ben. Het is een project wat al langer loopt, maar aangezien het een eigen project is, is dat niet erg.

Wordt vervolgd…

Geplaatst in Creatief.