Eigen ontwerp dromenvanger

Wie mij volgt op Facebook en/of Instagram heeft kunnen zien dat ik steeds meer werk met edelstenen. In een persoonlijke post heb ik aangegeven dat ik meer wil doen dan alleen sieraden maken die ‘er leuk uitzien’. Eén van de manieren om meer betekenis aan mijn sieraden te geven, is te werken met edelsteen. Ik heb me verdiept in de verschillende werkingen van verscheidende edelstenen en ben ze meer en meer in mijn sieraden gaan gebruiken.

Het element water

Men zegt dat de meeste mensen veelal één element hebben waar ze zich net iets meer mee verbonden voelen dan met de andere elementen. Voor mij is dat het element water. Ik ben vroeger altijd al een waterrat geweest en mijn ouders zorgden er altijd voor dat we op vakantie toegang hadden tot een zwembad. Ik heb geëxperimenteerd met verschillende kleuren blauw om marmerstenen in de kleuren van water te kunnen maken. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op een kleurcombi die ik erg mooi vind.

Het blijft zo gaaf dat marmeren een techniek is waarbij je de patronen niet zelf in de hand hebt. De resultaten die ontstaan zijn iedere keer weer een verrassing en daardoor is ieder sieraad echt uniek. Toen ik eenmaal mooie resultaten had gemaakt, kon ik niet wachten om ermee aan de slag te gaan.

Water-Element-Marble-SBDesignsCreations
Aquamarijn-Aquamarine-Edelsteen-SBDesignsCreations

Een edelsteensoort die direct in verband wordt gebracht met het element water is aquamarijn. Aquamarijn is de schat van zeemeerminnen. Het is een talisman voor goed geluk, onbevreesdheid en bescherming. Het is een edelsteen die direct verbonden is met het water element. De naam is afkomstig van het Latijnse ‘aqua marinus’, wat ‘water van de zee’ betekent. Het is een mooie lichtblauwe edelsteen die kalmeert en reinigt. Het bevordert eerlijkheid, vertrouwen en loslaten. Eveneens versterkt het het gevoel van gelukkig zijn en spiritueel bewustzijn. Aquamarijn belichaamt alle dingen die verbonden zijn met de zee.

Nieuwe sieraden

Een aantal van de nieuwe designs die ik heb gemaakt met aquamarijn kralen en marmerstenen geïnspireerd door het element water.

Water-Dreamcatcher-SBDesignsCreations
Water-Dragon-SBDesignsCreations
Elemental-Necklace-Water-SB-Designs-Creations
Mermaid-Necklace-SBDesignsCreations
Dragon-Hairpin-Water-sea-dragon-SBDesignsCreations
Geplaatst in Creatief en getagd met , .