Eigen ontwerp choker en oorbellen

Het stond al een tijdje op mijn lijstje van toekomstige projecten; eigen sieraden maken. En aangezien ik toch nog op de spullen voor een ander project aan het wachten ben (voor het maken van een geïllustreerde dromenvanger) leek het mij een mooi moment om dit eens uit te proberen.

Na wat research op internet heb ik wat spulletjes besteld bij verschillende webshops. Een aanrader vind ik ‘het kralenstulpje‘. Ze hebben hele leuke sieradenonderdelen, een redelijk uitgebreid assortiment en leveren zeer snel. Ik moet wel zeggen dat ik als leek zijnde echt mijn ogen uitkeek. In het verleden heb ik wel eens sieraden gemaakt, maar dat was meestal in de vorm van een workshop waarbij je een compleet pakketje kreeg. Termen als cabochons, dragers, tussenstukken, verdelers, etc. waren voor mij niet volledig onbekend, maar die kennis was wel een beetje weggezakt.

Nu ik me wat meer heb verdiept in de terminologie kom ik er aardig uit. Voor mijn eerste eigen ontworpen choker en oorbellen heb ik een simpel ontwerp gebruikt. Ondanks simpel, vind ik het zelf erg gaaf geworden. De blauwe texturen zijn gemaakt met eigen beeldmateriaal. Het is een textuurontwerp die ik ook veel in mijn illustraties gebruik. Mijn planning voor nu is lekker blijven experimenteren met het maken van sieraden met eigen beeldmateriaal. En wie weet wat de toekomst brengt…

Voor nu het eerste resultaat van sieraden met een eigen beeldmateriaal:

Choker-Oorbellen-Blauw-Susanne-Boer-Bot-SBDesigns-2015-Eigen Sieraden

Geplaatst in Creatief.