Dragon Scales – Drakenschubben sieraden

Sinds SB Designs Creations officieel is bij de Kamer van Koophandel ben ik in een zoektocht beland naar nieuwe technieken en materialen die passen binnen de kaders van ‘fantasy sieraden’ en die passen binnen de stijl waarin ik werk.

Daarbij heb ik een, voor mij, totaal nieuwe materiaalsoort ontdekt; Dragon Scales, oftewel Drakenschubben.  Na wat onderzoek kwam ik erachter dat je ontzettend veel met deze schubben kunt maken. Dit materiaalsoort is ook geschikt voor grotere projecten als gewaden of schouder armor, maar dat is wel een tijdrovende klus om te maken.

Ik ben gaan zitten met mijn schetsboek heb een aantal sieraadontwerpen gemaakt. Met een combinatie van schubben heb ik deze kettingen ontworpen:

Het voordeel van deze kettingen is dat ze niet zo zwaar zijn. De drakenschubben zijn van aluminium, waardoor ze licht blijven van gewicht.

Bijpassend bij de kettingen heb ik ook oorbellen ontworpen, in combinatie met mijn vertrouwde marmertexturen.

Daarnaast heb ik, samen met mijn man, gewerkt aan een groter dragon scale project. Dit is ook de manier waarop we dit materiaal hebben ontdekt. Het vorige fantasy evenement had ik voor mijn kostuum het thema ‘Raven’. Voor een aankomend fantasy evenement willen mijn man en ik een thema dat ons beiden ligt. En toen kwamen we al heel snel uit op ‘Draken’. Zodoende zijn we gaan zoeken naar kostuum inspiratie en kwamen we bij deze materiaalsoort terecht.

Deze handschoenen zijn handgemaakt van drakenschubben. Het is een tijdrovende klus, maar het levert wel hele unieke draken fantasy accessoires op.

De sieraden zijn binnenkort verkrijgbaar. De draken handschoenen zijn maatwerk, stuur gerust een bericht voor meer informatie betreffende ‘op maat gemaakte’ sieraden/accessoires.

Geplaatst in Creatief.