De marmertechniek en veren

Enige tijd geleden ben ik opzoek gegaan naar nieuwe manieren om de marmertechniek toe te passen. Ik heb een lijst gemaakt van dingen die ik leuk vind en daar is het volgende uitgekomen; het marmeren van veren.

Het was een uitdaging om deze techniek toe te passen op veren. Marmeren met stevig papier is relatief makkelijk, maar veren wiebelen en bewegen alle kanten op. Na wat testen, heb ik het eerste resultaat gekregen wat in de richting kwam zoals ik het in mijn hoofd had zitten.

Het patroon op deze veren is nog wat rommelig, maar ik vond het een goed begin.

1.-black-metallicblue-white-marbled-feathers-earrings-small-dragonscale

De kleuren die ik heb gebruikt voor deze veren zijn zwart, wit en lichtblauw. De oorbellen heb ik afgewerkt met mini drakenschubben.

De volgende pogingen gingen al een stuk beter. Ik ben heel tevreden over deze mettalic blauw-donkerblauw-paarse verenoorbellen. Dit patroon is waar ik naar opzoek ben. Het gave van marmeren blijft dat het een unieke uitwerking heeft. Iedere veer zal daardoor anders zijn en daardoor ook uniek!

2.-MettalicBlue-Darkblue-Purple-marbled-feather-earrings

De laatste combinatie die ik heb geprobeerd is rood-zwart. Deze vind ik persoonlijk erg gaaf geworden.

3-Red-black-marbled-feathers-susanne-bot-boer-sbdesignscreations-handmade-earrings

Naast sieraden zijn deze veren toepasbaar voor vele andere doeleinden. Het lijkt me super om ze te verwerken in een dromenvanger! Daarnaast is er een ander product dat al een tijdje mijn aandacht heeft, namelijk veerpennen. Voor onze bruiloft heb ik er ooit eentje gekocht, maar zelf maken is natuurlijk ook erg gaaf. Het was even stoeien met het soort materiaal, maar ik vind hem erg tof geworden:

Quill-penveer-fantasy-handmade-products-enchanted-magical-sbdesignscreations-susannebotboer

FANTASY & WITCHY ARTIST

Susanne Bot-Boer

Creaties & producten geïnspireerd door fantasy, natuur & alles wat magisch is. Dit is mijn persoonlijke blog als fantasy & witchy artist. Ik laat hier mijn werk zien, maar ook een kijkje achter de schermen met processen, experimenten en inspiratiebronnen. Eveneens neem ik je mee in onderwerpen die mij interesseren en/of inspireren, veelal met een vleugje spiritualiteit. Een blog met veelzijdige artikelen, maar die allemaal betrekking hebben op mij als persoon.

Susanne Bot Boer Fantasy Witchy Artist SB Designs Creations
Geplaatst in Creatief.